Film i TV

Aside Banners

Filmski plakati koji besramno kopiraju Batmana

Piše , Objavljeno

Marketinški odjeli zaduženi za reklamiranje filmova prilično često nemaju pretjerane volje izmišljati toplu vodu, već koriste provjerenu formulu koja se do sada pokazala uspješnom.

Prilično je očito kako je posljednjih godina izvor na koji se pri izradi postera najmudrije ugledati upravo naš dragi čovjek-šišmiš. Evo nekoliko zanimljivih primjera koje je nanjušila ekipa s whatculture.com.

Star Trek Into Darkness

Batman vs Star Trek

Početkom mjeseca Paramount Pictures je izbacio poster za nadolazeći Star Trek Into Darkness. Nismo još uvijek sigurni tko je junak na njemu, no zato smo se odmah sjetili drugog prilično popularnog postera kad smo ga ugledali. Čitav koncept, boje, razrušena arhitektura koja oblikuje logo serijala… Pogledajte samo kako divno, bratski izgledaju jedan pored drugog.

The Raid

Batman vs. The Raid

Usamljeni heroj spremno stoji ispred zajebanog primjerka građevine, a prema pozi lako je naslutiti da se priprema za neko prilično opako sranje. Primjer je to prilično često korištene slike koja nas upoznaje s protagonistom te sugerira veličinu – kako njegovog zadatka, tako i samog filma. Jer filmovi su veliki kad imaju velike građevine na posteru. Tako to ide.

Evo još dva prilično poznata primjera relativno recentnih postera slične kompozicije. Lijevi film ima Rihannu, desni ima san u snu u snu u… Da.

Battleship i Inception

RA one

Batman vs. Ra One

Teško je ne biti obožavatelj Bollywooda i prilično fascinantne indijske kinematografije, a još teže je ne zamijetiti sličnosti između postera za prvi dio Nolanove Batman trilogije te indijskog epskog spektakla koji je na IMDB-u uhvatio čak 4.7. Osim što, moramo priznati, indijski junak ipak izgleda ponešto impresivnije. Od bilo kojeg junaka. U svemiru.

Halo 4

Batman vs. Halo 4Sposobnost zapažavanja vam je još na mjestu, ne brinite – Halo 4 uistinu nije film, već video igra i grozne smo osobe što smo ga stavili na ovu listu te učinili naslov članka potpuno neistinim. Pakao je jedino mjesto gdje osobe poput nas mogu završiti. Uglavnom, sličnost je prilično jasna, a bila bi još izravnija da smo se malo poigrali u Photoshopu i plavu boju na lijevom posteru zamijenili PAKLENO crvenom, ali lijenost. Jebiga.

Dredd

Batman vs. Dredd

Usamljeni heroj stoji stisnutih šaka, spreman da spasi naše živote, braću i sestre, rođake i susjede od svih zala koji nas mogu zadesiti. Poviše glave mu se nalazi kvalitetno pozicionirana nebeska rasvjeta, oko njega su ruševne građevine. Na vrhu plakata nalazi se inspirativni, duboki slogan. Kvragu, odakle nam je ovo poznato?

The Amazing Spider-Man

Poster za posljednjeg čovjeka-pauka vuče ponešto manje direktnih usporedbi s Batmanovima, no jasno je kako je uspjeh Nolanovih filmova natjerao scenariste da i njihovi filmovi sa superherojima iznenada postanu nešto mračniji, ozbiljniji te epskiji. Samim time i poster se, iako mrvicu manje očito nego prethodno navedeni kolege, ugledao na uspješnog kolegu.

TAGOVIbatman film filmski posteri kopiranje krađa plagijat The Dark Knight Rises

Komentiraj