Film i TV

kec kec kume

Banner 300

Francis Ford Coppola najavio novu verziju trećeg Kuma, najslabijeg u nizu

Piše , Objavljeno

Francis Ford Coppola je redatelj iza nekih od najboljih filmova svih vremena, ali ako nas pitaš – Kum treći nije jedan od tih filmova. Film je izdan na Božić 1990. godine (mozak bježi na Mamićeve kletve novinarima, stop brain stop), ali ni kritika ni publika nisu bili oduševljeni nastavkom.

Nominiran je za 7 Oscara (zbog imena i nasljeđa više nego zbog samog filma, ako nas pitaš), nije osvojio nijednog. Coppolu i danas proganjaju traume vezane uz “trojku”.

To možda objašnjava zašto Coppola opet reže i slaže materijale kako bi izbacio novu verziju trojke. Nova verzija će se zvati Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone i doći će u kina (vjerojatno ne kod nas) na 30. godišnjicu filma, a nakon toga će biti dostupan na nekom streamingu sigurno.

Coppola je izjavio da će napokon dobiti ono što je želio godinama.

“Za ovu verziju finala sam napravio novi početak i kraj, prearanžirao neke scene, kadrove i glazbu. Uz ove promjene i restaurirane snimke i zvuk, ovo je prikladniji zaključak sage.”

Svakih nekoliko godina gledamo Kuma i Kuma 2, trojku uvijek preskočimo. Možda sad dobijemo ono što zaslužujemo već godinama.