Film i TV

GoT TPB

Aside Banners

Game of Thrones ruši rekorde – i legalne gledanosti i, još važnije, one druge

Piše , Objavljeno

Game of Thrones se vratio na HBO i u naše živote, posljednja sezona najvažnije serije desetljeća je nazad pa ni ne čudi što je premijera osme sezone bila jedna od najgledanijih sa 17.4 milijuna gledatelja, ali te brojke su ništa u usporedbi sa stvarnom publikom.

Premijera osme sezone ima preko 55 milijuna piratiziranih pregleda u različitim oblicima – ilegalnim streamovima, downloadima i torrentima unutar prvih 24 sata.

Ovo su ozbiljne brojke. Naravno, teško je znati tko je samo skinuo seriju i nije ju još pogledao (khm, spojlajte im svima, nevjernici!), ali analitička tvrtka MUSO je došla do ovih podataka. Od 55 milijuna pregleda 76.6 posto je došlo od neslužbenih streamova, 12.2 od web downloada, 10.8 posto od javnih torrenata te svega 0.5 posto od privatnih torrenata.

Kad već dijelimo – HBO-ovih 17.4 milijuna su bili podjeljeni na dijelove od 11.8 milijuna za TV kamp i 5.6 milijuna koji su premijeru gledali preko HBO Goa i HBO Nowa.

Indija je značajno pridonijela broju piratiziranih pregleda s 10 milijuna, ali te brojke su takve zbog otežanog pristupa seriji. Kina je na drugom mjestu s pet milijuna, ali HBO u Kini emitira samo cenzuriranu verziju serije pa ćemo to objasniti željom kineskog naroda da vidi krv i seks.

Piratstvo je još uvijek prisutno, sada na još i kreativnije načine, a za GoT će i nastaviti rasti, samo se pitamo kakve će biti brojke za finale sezone!

TAGOVIGame of Thrones ilegalno piratebay piratstvo

Komentiraj