Film i TV

Zod je pokazao svoje lice

Aside Banners

General Zod prijeti čovječanstvu u novom, odličnom traileru za Supermana

Piše , Objavljeno

Koliko god mi šutjeli o tome, istina jest da Superman do sada, u filmskim verzijama, nije imao dostojnog protivnika. Izgleda da će se stvari iz temelja promijeniti.

d82ea75aa321f62399183e15579390db

Istini za volju, General Zod se, kao glavni negativac, pojavio u drugom filmu originalnog serijala (Terence Stamp, sjetiti ćete ga se po onom elastičnom trikou, koji iz današnje perspektive izgleda vrlo trashy) s Cristopherom Reevom , ali uvijek je nekako bio u sjeni ćelavca Lexa Luthora. Je li to pravedno? Apsolutno ne! Koliko god Luthor bio zao i prepreden, na kraju dana je samo čovjek od krvi i mesa, koji ne može parirati vanzemaljcu sa sposobnošću okretanja Zemlje oko vlastite osi, u suprotnom smjeru. Da, da, Čovjeku od Čelika treba pravi protivnik, netko tko može izvoditi sva ta čudesa kao i on, a uz to je megalomanski psihopat i zločinac. Supermanu treba Zod!

Man of Steel – trailer 3:

Tko se nakon ovoga nije naježio, nije nam drug! Nakon što smo u prvom traileru bili upoznati sa životom Kal-Ela, odnosno njegova zemaljskog aliasa, Clarka Kenta, u drugom smo malo pobliže mogli vidjeti kako je od tog samozatajnog mladića, koji se samo želi uklopiti među svoje sugrađane, nastao Superman. Treći i vjerojatno posljedni trailer, posvećen je u potpunosti Zodu, te pokazuje zašto je došlo do potrebe za Kal-El/Kentovom metamorfozom u ikonu s velikim S na prsima.

General Zod (glumi ga izvanredni Michael Shannon) je ultimativni negativac, koji sa svojom malenom vojskom dolazi na planet Zemlju, kako bi našao i zatočio jednog od posljednjih preživjelih Kriptonijanaca, našeg dragog Kal-Ela. Ovisno o tome koju je strip ediciju pratio redateljsko-scenaristički trojac Snyder-Goyer-Nolan, bivši vođa kriptonske vojske Zod može imati nekoliko motiva za dolazak na Zemlju, od osvete do standardnih planova o osvajanju.

čovjek od čelika

Bilo kako bilo, Superman će imati pune ruke posla sa Zodom i njegovom ekipom, jer osim što njegovi protivnici posjeduju iste moći kao i on sam, cijeloga života su trenirani u raznim borbenim vještinama i taktikama. Definitivno nije ista klasa kao Luthor, koji je ‘lukavim’ planovima pokušavao natjerati Supermana da doslovno pojede kriptonit i umre.

Film u kina dolazi 14. lipnja, a nakon ovog trailera smo gotovo sigurni da nas očekuje najbolji blockbuster sezone, film pred kojim će Iron Man 3 izgledati kao serija za predškolsku djecu, a ostatak konkurencije neće moći stati niti u istu rečenicu. Ruku na srce, mnogo je svakojakih superjunaka, al jedan je Superman!

TAGOVIgeneral zod Kripton Man of Steel superman

Komentiraj