Film i TV

još malo o gotu

Aside Banners

George R.R. Martin: GoT je trebao završiti s tri filma?

Piše , Objavljeno

Iako su prošli mjeseci i mjeseci od zadnje epizode najpopularnije serije ikada, njen kraj mnogi još nisu prebolili te se, vjerovali ili ne, i dalje možete naći u razgovorima u kojima razočarani obožavatelji serije diskutiraju o njenim alternativnim završecima.

I taman kad mislimo da se reklo sve što se ima reći na tu temu i da smo krenuli dalje, javi se neki glumac ili sam George R.R. Martin i kaže nešto kao: “razmišljali smo i o ovakvom kraju” i instantno se probudi onaj stari, zaboravljeni žar kao da ti je na vrata pokucala bivša koju nikada nisi prebolio.

U to ime – evo još malo najnovijih novosti u vezi zadnje sezone GoT-a pa neka krene “što bi bilo da je bilo”. Jeste se kada pitali zašto je zadnja sezona imala samo 6 nastavaka umjesto uobičajenih 10?

game of thrones

George R.R. Martin je za njemački magazin Welt odao kako zadnja sezona uopće nije trebala biti serija već da su se trebala snimiti tri filma koja bi se prikazivala u kinima.

David Benioff i Dan Weiss, showrunneri HBO-ovog hita, htjeli su dovršiti sagu s tri filma nakon sedme sezone, rekao je Martin u intervjuu. “Igra prijestolja trebala je završiti u kinu. O tome se ozbiljno razgovaralo prije četiri do pet godina.”

Martin je objasnio kako je HBO na kraju odbio tu ideju iz razloga što je za njihov biznis bitna televizija, ne kino.

Što se tiče Winds of Winter i A Dream of Spring, dviju preostalih knjiga koje će biti objavljene u sagi Song of Fire and Ice, Martin je opet rekao da će se knjige razlikovati od serije. “People know an ending”, kaže Martin Weltu, “Not the ending.” 

Ovi komentari podsjećaju na one koje je objavio na svom blogu Not A Blog prošle godine kada je napisao: “Kako će se sve završiti?” Isti završetak kao i serija? Različito? Pa … da. I ne. I da. I ne. I da. I da. I ne. I da.”

Hvala, George.

 

TAGOVIGame of Thrones George R.R. MArtin GOT