Film i TV

here we go again

Aside Banners

George R.R. Martin otkrio detalje o GoT prequelu – zagrijavanje za “Dugu noć” počinje

Za sve one koje zanima u kojem će se smjeru kretati nadolazeći prequel GoT-a, George R.R. Martin ima za vas odgovore.

Piše , Objavljeno

U intervjuu s Entertainment Weekly otkrio je neke zanimljivosti iz prequel pilota GoT-a. Ovo je što za sada znamo:

  1. U seriji će biti puno više od 7 kraljevstva

U GoT-u znamo da se sedam kraljevstava bori za Željezno prijestolje, ali u novoj seriji koja radnjom prethodi GoT-u, kraljevstva je mnogo više. Kaže Martin: “Ako se vratite daleko natrag, onda postoji 9 kraljevstava i 12 kraljevstava, i na kraju se vratite tamo gdje ima stotinu sitnih kraljevstava – i to je doba o kojem govorimo.

2. Radnja se odvija 5000 godina prije radnje GoT-a

Serija je postavljena otprilike 5000 godina prije događaja “Igre prijestolja” u razdoblju poznatom kao “Zlatno doba heroja”.

3. Starkovi su definitivno tamo, no ne i Lannisteri

Screenshot_19

“Starkovi će sigurno biti tamo”, rekao je. “Lannisteri još nisu stigli, ali Casterly Rock postoji i okupirali su ga Casterlyjevi – po kojima dvorac i nosi ime u ‘Igri prijestolja’

4. Vidjet ćemo strahovuke i mamute, ali ne i zmajeve

Autor je također potvrdio prisutnost neljudskih stanovnika Westerosa, uključujući mamute, vukove i bijele šetače koje smo mogli gledati i u GoT-u, međutim zmajeva nema.

5. Kao ni u GoT-u, ni ovdje nema “glavnog lika”

Poput GoT-a, tako će i ova serija biti koncipirana po principu da nema jednog glavnog lika oko kojeg se vrti radnja već priču jednako tvore svi likovi.

Do nedavno, za GoT nismo ni imenovali nikoga za glavnu glumicu ili glumca. Uvijek su nominacije bile za sporedne glumce jer takva je serija. Mislim da će biti tako i ovdje.”

6. A od glumaca, gledat ćemo…


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Naomi Watts (@naomiwatts)

Naomi Watts, Miranda Richardson, Naromi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Shelia Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp i Toby Regbo.

7. Martinov prijedlog za ime serije je “Long Night”

Iako se konačan naziv serije još uvijek ne zna, Martin ima neke ideje, kao što je “Duga noć”. Međutim, ostaje otvoren i za druge opcije, doduše ne pretjerano drugačije od njegove:  “Čuo sam prijedlog da se može nazvati “The Longest Night”, što je varijanta koja mi ne bi smetala. To bi bilo prilično dobro.”

TAGOVIGeorge R.R. MArtin GOT Long Night