Film i TV

Aside Banners

Glumci iz “Gospodara prstenova” javili se čovjeku koji živi kao Hobit, evo što su mu rekli!

Piše , Objavljeno

Izvor: Instagram screenshot

Glumci “Gospodara prstenova”, među kojima je i Elijah Wood, izrazili su podršku projektu Talijana koji živi kao Hobit i gradi svoje Međuzemlje u Italiji.

Glumci „Gospodara prstenova“ izrazili su zahvalnost za projekt Nicolasa Gentilea, 37-godišnjeg talijanskog slastičara koji se odijeva i živi kao Hobit, cilj mu je pretvoriti 2 hektara zemlje na selu Bucchianico, u blizini grada Chieti u Abruzzu, u hobitsko selo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MyHobbitLife (@_myhobbitlife_)

“Ciao, sono Frodo”, rekao je Wood na talijanskom jeziku u videu objavljenom na Gentileovoj Instagram stranici, “My Hobbit Life”, s više od 100.000 sljedbenika.

“Pomozimo Nicolasu da izgradi bogatsvo.” Rekao je kratkoj video poruci Wood, koji je u filmovima glumio Froda Bagginsa, čestitao je Gentileu na njegovu projektu.

“Nadam se da ćeš biti sretan, živ i zdrav”, rekao je Wood. “Otišao sam na tvoju Instagram stranicu i nevjerojatno je to što radiš. Obožavam kostime, tvoje pojedinačne fotografije ispred vatre s lulom u ruci. Prekrasno je. Dobro napravljeno! Jedva čekam vidjeti kako ćeš dalje napredovati i pratit ću te na Instagramu. To je tako nevjerojatno. Rado bih te posjetio u tom tvom šumskom kvartu.“

U intervjuu za The Guardian ovaj talijanski Hobit, ljubitelj fantasy žanra, otkrio je zašto je baš izabrao živjeti kao Hobit, rekao je da mu knjige i filmovi više nisu dovoljni da zadovolje njegovu strast prema sagi “Gospodar prstenova”. “Još sam čitao o životima drugih ljudi”, rekao je. “Odlučio sam da želim živjeti punim životom kao Hobit.”

“Neki misle da pokušavam pobjeći od stvarnosti”, dodao je. “Daleko od toga. Živim svoj san, svoju avanturu. Kupnjom tog komada zemlje maknuo sam se iz stvarnosti koja mi se ne sviđa i oblikujem života kako želim. ”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MyHobbitLife (@_myhobbitlife_)

Ovako je to sve počelo…

Počevši od 27. kolovoza, zajedno s grupom prijatelja i obožavateljima “Gospodara prstenova”, različito odjeven u vilenjaka, patuljka, hobita, čarobnjaka, Gentile je hodao 300 kilometara, od Chietija do Napulja, prelazeći planine i rijeke, kako bi bacio “Jedinstveni prsten” u krater Vezuva. Rekao je da putovanje nije bilo samo ekstravagantna šetnja obožavatelja “Gospodara prstenova” – htio je poslati poruku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MyHobbitLife (@_myhobbitlife_)

“Zemlji danas prijete zagađenja i klimatska opasnost, koji su zapravo neprijatelji zastrašujući poput Saurona. Htio sam pokazati da se naša zemlja, poput Tolkienovog Međuzemlja, mora spasiti i zaštititi.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MyHobbitLife (@_myhobbitlife_)

U posljednjoj poruci, glumac Sean Astin, koji je glumio Samwisea Gamgeea, kaže da je bio zadivljen Gentileovim poduhvatom da baci prsten u Vezuv. “Znam da ste hodali 300 km da biste bacili prsten u Vezuv”. U Vezuv! Ovo je nevjerojatna stvar! Ne znam jesu li talijanske planine Mordor, ali sav taj trud i rad je prekrasna stvar!“ – rekao je Astin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MyHobbitLife (@_myhobbitlife_)

Na pitanje što je osjetio kad je vidio poruke glumaca “Gospodara prstenova”, Gentile je rekao: „Vidjevši njihovu humanost, njihovu emociju, moj projekt me ispunio ponosom i radošću. Shvatio sam da su to vrlo skromni, jednostavni ljudi. Ukratko, kad bolje razmislim, Wood, Boyd i Astin su pravi hobiti. ”

Izvor: The Guardian

TAGOVIElijah Wood gospodar prstenova hobit putovanje međuzemljom Sean Astin