Film i TV

pile i psovke

Aside Banners

Grand Tour ludilo je počelo – mogu li Clarkson i ekipa potući Top Gear?

Piše , Objavljeno

Napokon je došao taj dan koji već dugo čekamo. Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May se vraćaju jači nego ikada. Nakon fantastične i poprilično skupe uvodne špice (cca 3 milijuna dolara), imamo priliku premijerno započeti s ‘The Grand Tour’ uživanjem, a prvu epizodu smo imali priliku vidjeti ovog petka (khm subote na torentima). Ekipa je već ranije iznijela neke nevjerojatne činjenice kroz kratke Youtube video klipove.

U videu možemo vidjeti (barem oni tako tvrde, a mi im naivno vjerujemo) da je ekipa odvozila 1.474.546.320 milja i usput popila 14,951 šalicu kave tijekom snimanja cijele prve sezone. Točno to je brojka koju prosječan Hrvat napravi godišnje u svom limenom ljubimcu i usput posrče jednak broj kava. Mislim će se ekipa ipak morati malo više potruditi. Pitali smo ih mogu li bolje i dobili smo simpatičan odgovor.

Bitno je opet naglasiti kako je sama uvodna špica stajala nevjerojatnih 3,2 milijuna dolara. Očito je da će ovo biti ogromna borba The Grand Toura i Top Geara. Krenuvši samo od prve epizode, gdje Clarkson usred pljuska odlazi iz zgrade BBC-a zbog svađe s producentom Top Geara, a potom i fizičkog okršaja zbog stakea. Mislim, svatko bi se potukao zbog loše pripremljenog stakea. Sve je, naravno, odglumljeno, no bazirano je na stvarnim događajima.

Značajno je i to što je ekipi dozvoljeno puno više stvari (mislimo na izražavanje njihovih verbalnih vještina) nego što je to bilo u Top Gearu. Zasigurno ćemo imati prilike slušati i gledati kako se slažu uvrede na račun BBC-a, emisije Top Gear i producenta Top Geara. Dobar marketing uvijek ima prljavih strana. A vjerujem da možemo očekivati i više uvreda na račun automobilskih marki, prljavih šala, modifikacija auta i sl., uz nemalu dozu psovki općenito. Ipak nisu na BBC-evoj televiziji već na Amazon Prime streaming servisu.

Budući da je velika lova ulupana u cijeli projekt, ostaje nam uživati u The Grand Touru i čekati rasplet situacije. Da bi saznali hoće li potući Top Gear, morati ćemo pričekati barem koju sezonu. Naravno, pod uvjetom da naprave još koju, što je upitno i kod Top Geara, jer im gledanost rekordno opada nakon odlaska ove famozne trojke.

Fige su usmjerene na uspjeh GT-a, naravno. Očito je otkaz iz BBC-a i TG-a bila najbolja stvar koja se mogla dogoditi trojici manijaka koji su nas nasmijavali 20+ sezona prije otkaza. Odmah u prvoj epizodi imamo laganu utrku – Porsche 918, LaFerrari i McLaren P1! Epizoda se kao i uvijek može naći ilegalno na netu, pa kad pogledate ostavite nam svoje dojmove. Tko je jači? Ha?

Fun fact: The Grand Tour će jedan dio odraditi i u Hrvatskoj.

TAGOVIautomobili grand tour serije top gear

Komentiraj