Film i TV

Sprema se nešto mračno

Aside Banners

Guillermo Del Toro će kultnu mangu ‘Monster’ adaptirati u TV seriju!

Piše , Objavljeno

Svi ljubitelji stripa, pogotovo japanske mange, mogu otvoriti šampanjac, jer je jedan od najboljih redatelja današnjice odlučio ekranizirati jednog od najvećih: Urasawinog ‘Monstera’.

monster

Trend ekranizacija stripovskih junaka i dalje ne jenjava, ali osim klasičnih Marvelovih i DC likova, rijetko kada naletimo na kvalitetan film temeljen na djelima nekih drugih, malo manje poznatih umjetnika. Onima koji nisu fanovi stripa, a pogotovo mangi, ime Naokija Urasawe tako neće značiti ništa, ali poznavateljima devete umjetnosti se već ježe dlačice na potiljku glave.

Ovaj kultni pisac i ilustrator dao nam je Monster, genijalni psihološki triler u 18 svezaka, adaptiran i u anime seriju iz 2004. godine, koji se bavi mladim doktorom Kenzom Tenmaeom. Izmučen duhovima prošlosti i željom za pravičnošću, on jednoga dana spasi život naizgled običnom dječaku. No uskoro će se pokazati da je to nevino dijete zapravo najveći psihopat i sociopat kojeg je svijet vidio, a na doktoru će ostati da ga spriječi u njegovu bolesnom naumu. Misterija, triler i teške psihološke dvojbe učinile su ovo djelo jednim od najzanimljivijih i najcjenjenijih takvih romana ikada, a sada se sprema i TV adaptacija.

A ovako je to izgledalo u anime verziji Monstera:

Nije niti čudo da se posla prihvatio Guillermo Del Toro, redatelj mračnih klasika poput Panova labirinta i Hellboya, koji je postigao dogovor s TV kućom HBO oko snimanja serije temeljene na ovom stripu. Osim što će pisati scenarij, režirati će i pilot, a kao ko-scenarista u ovom projektu je vrbovao Stevena Thompsona, koji se već iskazao radom na genijalnoj seriji Sherlock.

Prvotno je Monster trebao biti dugometražni film u produkciji kuće New Line, no pokazalo se da je materijal previše opširan i zahtjevan za takvu formu, pa se serija čini kao mnogo bolje rješenje. Za sada nikakvi datumi nisu specificirani (Del Toro upravo završava svoj novi blockbuster, monster-robot spektakl Pacific Rim), ali se nadamo da nećemo morati dugo čekati na premijeru ovog napetog mistery-trilera.

TAGOVIanime guillermo del toro manga monster serija

Komentiraj