Film i TV

hamleta

Aside Banners

Hamlet mijenja spol, danskog princa će glumiti poznata švedska glumica

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: Youtube Screenshot

Hamlet je bio toliko puta ekraniziran da nam je i teško već sve to pobrojati. Laurence Olivier je glumio Hamleta, Kenneth Brannagh, čak i Ethan Hawke kad su moderne bile moderne verzije Shakespearovih tragedija s pištoljima, videotekama i automobilima.

.

Sada će Hamleta glumiti žena.

Poznata švedska glumica Noomi Rapace nam je izrazito draga i nadamo se da će ova verzija biti još po nečemu posebno osim po zanimljivoj činjenici da danski princ postaje danska princeza. Koliko će se priče izmijeniti zahvaljujući ovom potezu? Hoćemo li dobiti ratobornu protagonistkinju ili će biti princeza koja nosi steznik i ide na balove? Sačekat ćemo još neko vrijeme. Snimanje počinje na jesen 2021. godine, ali ovo je svakako zanimljiva informacija.

Rapace nas se dojmila u adaptacijama švedskih hit-krimića iz pera (vjerojatnije tipkovnice Stiega Larssona) gdje je glumila djevojku s tetovažom zmaja.

Hamlet je već bio žena, Ruth Negga je maestralno odradila tu ulogu u Gate Theatreu u Dublinu, ali ovo će biti prvi slučaj promjene Hamletovog roda i spola na velikom ekranu.

Ovo ima nevjerojatan potencijal prikazati hladnoću trule Danske, ali je pitanje što ćemo dobiti na kraju.

U Shakespearovoj tragediji Hamlet se vraća kući i saznaje da mu je otac umro. Otac se vraća kao duh i komunicira s Hamletom. Kroz komunikaciju Hamlet saznaje da je njegov stric ubio njegovog oca kako bi postao novi kralj. I oženio je Hamletovu majku. Hamlet ludi. Možda i ne ludi. Porota još odlučuje. Čekamo da film stigne kroz 2021. godinu.

TAGOVIekranizacija Filmovi hamlet Noomi Rapace shakespeare