Film i TV

kada?

Aside Banners

Hoćemo li stvarno vidjeti Spider-Mana i Venoma u istom filmu usprkos neurednim autorskim pravima?

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Sony je najavio kako bismo mogli vidjeti Spider-Mana u borbi protiv njegove galerije zlikovaca koju predvodi Venom. Ali kada? KADAAAA???

Uskoro ćemo dobiti Spider-Man: No Way Home, jedan od zadnjih filmova o Spideyju u koje je upleten Sony.

Komplicirana je ta povijest autorskih prava za Spider-Mana i Marvel. Sony je imao priliku otkupiti sva prava za ekranizaciju svih Marvelovih junaka još u devedesetima, ali su otkupili samo Spider-Mana i njegove neprijatelje jer su vjerovali da samo Spider-Man valja te da publiku ne zanimaju avanture drugih Marvelovih junaka.

Ali su se prevarili, ajoj, ajoj. X-Meni su otišli Foxu, a Marvel Studios je počeo ekranizirati sve ostale superjunake te su stvorili svemir koji je kupio Disney. A što Disney radi? Proždire konkurenciju i zna kako pričati priče. Otkupili su i Fox tako da možemo očekivati i X-Mene u MCU-u u dogledno vrijeme, a postigli su i dogovor sa Sonyjem da mogu koristiti Spider-Mana u koprodukciji. Sony nije ostao kratkih rukava, ali su i oni htjeli iskoristiti hype stvoren oko superjunaka i tako je nastao njihov svemir Spider-Manovih negativaca.

Dobili smo Venoma s Tomom Hardyjem koji nije bio najveća katastrofa, stiže i drugi nastavak. Doći će i Morbius s Jared Letom, Kraven the Hunter također. Ali svi se pitaju – kada ćemo vidjeti Spider-Mana u filmu s njegovim najvećim neprijateljima?

Predsjednik grupe za igrane filmove u Sonyju se zove Sandford Panitch te je u intervjuu za Variety izjavio kako postoji plan da se na ekranu ujedine likovi iz Disneyja (MCU-a) i Sonyja.

“Postoji plan. Mislim da je sad ljudima jasnije kamo idemo te će još više toga biti otkriveno kada No Way Home izađe.”

Dodao je “Velika je stvar što imamo odličan odnos s Kevinom [Feigeom, glavešinom Marvel Studiosa koji drži sve u rukama]. Sve nam je to veliki pješčanik u kojem se igramo. Želimo da svi ti MCU filmovi budu ogromni, a to je sjajno i za nas i za Marvelove likove. Vjerujem da oni misle isto… Prilika je puno i vjerujem da će se ostvariti.”

Navodno nam neće nedostajati Spider-Man u filmovima o Venomu, Morbiusu i Kravenu, ali mi ga svejedno želimo vidjeti.

Spider-Man: No Way Home izlazi u blagdansko vrijeme – 17. prosinca ove godine.

TAGOVImarvel mcu sony Spider-Man