Film i TV

it's all for the money

Banner 300

Hollywood nije htio da znate da su ovi filmski likovi zapravo gay

Piše , Objavljeno

U romanima i stripovima ovi likovi su bili gay, bi ili imali tendencije prema jednom ili drugom. U filmskim verzijama njihova je seksualnost umanjivana ili skroz promijenjena u hetero. Ovo je napravljeno kako bi filmovi privukli najširu moguću publiku, ali je li bilo ispravno?

Intervju s vampirom

Screenshot_8

Louis i Lestat bili su intimni partneri u knjizi ‘Intervju s vampirom’. Ali u filmu…ne baš. Louis (Brad Pitt) i Lestat (Tom Cruise) su u filmu prikazani gotovo aseksualnim, dok je roman pričao jednu sasvim drugu priču. U erotski nabijenom romanu Anne Rice, Louis i Lestat bili su vampiri u intimnom, dugom i kompliciranom odnosu koji je vrlo sličan gay braku.

Deadpool

Screenshot_9

Pisac Deadpool stripa Gerry Guggan tweetao je da je njegov lik “omnisexual”, što znači da je zapravo za bilo što. Taj detalj se nije spominjao ni u jednom filmu gdje ima intenzivan heteroseksualni odnos i samo povremeno baca fore o gay seksu.

Goldfinger

Screenshot_10

Pussy Galore je lezbijka u romanu Goldfinger, ali u filmu James Bond nije imao nikakav problem odvesti je u krevet. Ok, znamo da govorimo o Bondu, James Bondu, ali ipak.

Doručak kod Tiffanyja

Screenshot_11

U romanu Doručak kod Tiffanyja, Paul Varjack bio je neselektivni muški žigolo koji se nije  previše zabrinjavao spolom svojih klijenata, ali u filmu je bio 10/10 straight.

Catwoman

 Screenshot_12
Iako su Catwoman i Batman uvijek imali privlačnost, njen lik je biseksualan u stripu što nije ni nagovješteno u inkarnacijama Michelle Pfeiffer ili Halle Berry. I iako Anne Hathaway ima žensku “cimericu” u filmu ‘The Dark Knight Rises’, ona ipak bježi s Christianom Baleom na kraju.
The Imitation Game
Screenshot_13
Alan Turing je bio gay. Ali…U filmu koji se temelji na liku koji je probio ratni kriptografski stroj Enigma, a kojeg utjelovljuje Benedict Cumberbatch, činjenica da je Turing bio tretiran tako nehumano nakon rata jer je gay, spominje se tek usputno na kraju filma. U filmu Cumberbatch uopće nema seksualnosti.
X-Men
Screenshot_14
U filmovima, lik Mystique, bez obzira na to igra li je Rebecca Romijn ili Jennifer Lawrence,  nema biseksualnih osjećaja.  U stripovima, Mystique je biseksualna. To ima smisla jer se lik može oblikovati u bilo koju osobu bilo kojeg spola – kako se osjeća.
Screenshot_15
Još jedan lik u stripovima X-mana je gay. Radi se o Icemanu koji je izašao iz ormara, dok se na ekranu Shawn Ashmore zbližava samo sa ženskim likovima.

 

TAGOVIfilm gay strip

Komentiraj