Film i TV

wow

Aside Banners

Hollywoodski scenarist opisao mračni, nikad snimljeni Batman vs Superman s Colinom Farrellom kao Batmanom

Piše , Objavljeno

Akiva Goldsman je njuška u Hollywoodu. 2002. godine je osvojio Oscara za najbolji adaptirani scenarij za A Beautiful Mind. Napisao je i scenarije za Batman Forever, ali i za Batman & Robin (*facepalm*). Nije neka pohvala. Tu su još i I, Robot i I Am Legend, Cinderella Man, The Da Vinci Code. Šarena filmografija.

Ono što nas najviše intrigira je scenarij koji nikad nije snimljen. Početkom 2000-ih je u planu bio film Batman vs Superman koji Goldsman opisuje kao “najmračnija stvar ikad”.

Ako sliniš za DC junacima, možda i znaš ovu priču. Davno prije nego je Zack Snyder snimio sukob Batmana i Supermana, to isto je trebao napraviti Wolfgang Petersen. Ni više ni manje nego s Colinom Farrellom kao Batmanom i Jude Lawom kao Supermanom. Kasnije je ipak odlučeno da svijet nije spreman za ovako mračan superjunački film. Sorry, legendo, ali bilo kakva mračna vizija je bolja od campy Batmana i Robina.

U intervjuu za Collider, Goldsman nam je rasplamsao maštu.

“Pisao sam verziju scenarija za Batman v Superman gdje je Colin Farrell izabran da glumi Batmana, a Jude Law Supermana. Wolfgang Petersen je trebao biti redatelj. Bili smo u pripremama i to je bila najmračnija stvar ikad. Počinje s Alfredovim pogrebom, Bruce se zaljubio i prestao biti Batman. Joker mu ubije ženu pa Bruce otkriva da je sve to bila laž, da je čitava ljubav konstruirana samo da Joker može slomiti Brucea.”

Jasno nam je da je početak 2000-ih potpuno drukčije vrijeme za ovakav film, ali i dalje volimo sanjati o ovakvim ostvarenjima.

A kad si već tu, koliko te zanima priča o nikad snimljenom Supermanu Tima Burtona s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi?

TAGOVIakiva goldsman batman film superjunački filmovi superman