Film i TV

adrenalin? da, molimo

Banner 300

Horor kraljuje: Conjuring 3 i Quiet Place 2 zaradili masu novca na kino-blagajnama

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Proteklog vikenda, hororci su bili najveći mamac za publiku željnu kino-projekcija. Odlazak u kino i skakanje u sjedalu s hrpom stranaca je iskustvo koje ne želimo nikada zanemariti, a zarađen novac je dokaz da nismo jedini koji tako misle.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It
je proteklog vikenda premijerno prikazan u široj distribuciji te je zaradio 24 milijuna dolara u američkim kinima, a na međunarodnom tržištu je dodao još 33.1 milijun dolara. Fin uspjeh za kino-industriju koja se oporavlja od katastrofe zvane “globalna pandemija ostani kući”.

The Conjuring 3 je prvi od Conjuring filmova koji nije režirao James Wan, ali je već osmi ako uzmemo u obzir i spin-offove kao što su Anabelle filmovi, The Nun i La Llorona. Conjuring također ima filmski svemir, a možemo reći da je taj svemir poprilično podcijenjen. Publika to prepoznaje svakim novim nastavkom i zarada je uvijek pristojna, ali globalni box-office od 57.1 milijun dolara je i više nego što se očekivalo. Uspjeh trećeg Conjuringa je još impresivniji jer je film dostupan besplatno na streaming servisu HBO Max.

U drugom vikendu prikazivanja A Quiet Place Part II je završio na drugom mjestu u američkim kinima te je zaradio 19.5 milijuna dolara. Ukupna globalna zarada u protekla dva tjedna iznosi 138.6 milijuna dolara.

Na trećem mjestu u američkim kinima se smjestila Cruella, priča o nastanku legendarne zlice Cruelle De Vil koju je odlično odigrala Emma Stone. Film je zaradio 11.2 milijuna dolara u drugom vikendu prikazivanja, a dosadašnja globalna zarada iznosi 87.1 milijun dolara.

Na četvrtom mjestu jaše Spirit Untamed, dječji animirani film nastao u suradnji Universala i Dreamworksa, a ujedno je i nastavak Spirita, filma o pastuhu te se veže i na Netflixovu animiranu seriju Spirit Rides Free. Film je zaradio 6.2 milijuna u Sjevernoj Americi. Teško da će dostići uspjeh prvog filma koji je zaradio preko 120 milijuna dolara na kino-blagajnama prije gotovo 20 godina.

Tu bismo vjerojatno stali s nabrajanjem, ali u top pet se još uvijek drži Raya and the Last Dragon iako je već u 14. tjednu prikazivanja. 1.3 milijuna dolara proteklog vikenda, domaći box-office skočio na 53.5 milijuna dolara, a film vrhunski. Pogledajte ga ako imate priliku.

Uskoro stižu Brzi i žestoki, to će svakako biti zanimljivo.

TAGOVIconjuring film vikend kino report