Film i TV

legenda prerano otišao

Aside Banners

I Am Paul Walker: Lit ćemo litre suza dok budemo gledali ovaj film

Piše , Objavljeno

Producentska kuća Paramount Network odlučila se na veliki korak – izbaciti dokumentarni film u čast nikad prežaljenog Paul Walkera, svima najpoznatijeg kao Briana iz franšize Fast & Furious. Podsjećamo, nedugo nakon svog 40-og rođendana, Paul je poginuo 2013. godine nakon humanitarnog događaja u prometnoj nesreći nakon što je zbog prevelike brzine i tehničke neispravnosti Porschea u kojem je bio suvozač auto izletio s ceste, zabio se u drvo i zapalio. Obojica su poginula na licu mjesta, a svijet je izgubio glumačku zvijezdu koju smo iščekivali iz nastavka u nastavak Brzih i žestokih. Sve se to dogodilo u tijeku snimanja sedmog nastavka, pa su Briana u filmu zamijenila njegova braća i uz pomoć filmskih CGI efekata uspio se nekako završiti najtužniji nastavak serijala.

fotka 02

Film će nositi naziv ‘I Am Paul Walker’. Derik Murray koji se već bacio na posao poznat je i po odličnom dokumentarcu preminulog Heath Ledgera koji pamtimo po mnogim ulogama, ali prvenstveno po ulozi Jokera. Neki od njegovih dokumentaraca bili su i o Muhammad Aliju, Bruce Leeju, Evil Knievelu i John F. Kennedyju. Ne sumnjamo da će nas film obradovati i rastužiti u isto vrijeme, jer su mnoge generacije auto i tuning entuzijasta Walkera gledale kao idola kada su nabrijani auti u pitanju.

“My lucky stars. Almost perfect. Let's go home, kids.” – #EightBelow #TeamPW

A post shared by Paul Walker (@paulwalker) on

Film će pratiti Paulov život u mladosti, početke glumačke karijere, mnoge filmove u kojima je glumio, ali će fokus biti na onome što ga je dignulo u nebesa, nabrijani auti i serijal filmova Fast & Furious. Još jednom ponavljam da se s početkom kultnog filma auto scena i tuning podižu na višu razinu i postaju popularizirani u cijelom svijetu. U dokumentarcu ćemo imati prilike vidjeti neke njegove neobjavljene intervjue, aktivnosti kojma se bavio izvan glume, prije svega autima, tuningom, ali i strašću za podmorjem, ronjenjem i humanitarnim radom. Nakon katastrofe koje je pogodila Haiti 2010. godine, Paul je uložio puno truda i novaca pokušavajući ljude i mjesta zahvaćena potresom vratiti koliko toliko u normalu, odnosno pomoći.

Where it all began… #TeamPW

A post shared by Paul Walker (@paulwalker) on

U dokumentarcu ćemo također imati prilike vidjeti puno poznatih lica, odnosno glumaca koji su bili bliski s Paulom, koji su glumili s njim, ali i dosta ljudi iz njegovog privatnog života, od prijatelja, obitelji i rodbine. Tako da možemo očekivati intervjue Vin Diesela, Michelle Rodriguez itd. Veselimo se i nadamo se da ćemo vidjeti koji auto iz njegove ogromne kolekcije nabrijanih jurilica po kojima je bio poznat i koje je proslavio i prezentirao novim generacijama. Ona narančasta Toyota Supra, zeleni Mitsubishi Eclipse i srebrni Nissan Skyline će zauvijek ostati urezani u auto industriji i tuningu. Dio filma će biti baziran i događajima nakon njegove smrti. Film će biti premijerno prikazan ove godine u ljetnom periodu, a pojedinosti ćemo znati u skorije vrijeme. Bilo kako bilo, jako se radujemo što ćemo dobiti i dokumentarac o Paul Walkeru. Zaslužio ga je. Osim što ga znamo po filmova Fast & Furious, a ne treba zaboraviti i na neke druge naslove u kojima je glumio. Joy Ride, Into the Blue, Eight Below, Takers itd.

Ovo zaslužuje da se još jednom (po ne znam koji put) sjede pred tv i upali svaki nastavak Brzih i žestokih, s naglaskom da prvi dio treba pogledati barem dva puta. Zagrijavanje pred dokumentarac.

TAGOVIbrzi i žestoki dokumentarac Paul Walker

Komentiraj