Film i TV

reper o repu

Aside Banners

Ice-T je režirao dokumentarac o hip hopu, nema koga nema

Veteran hip hopa, jedan od najbitnijih MC-a svih vremena, Ice-T se uhvatio zadatka režiranja dokumentarca i to upravo o žanru glazbe koji je definirao njegov život.

Piše , Objavljeno

Ice-T

Ice-T


Ice-T naš je vodič u dokumentarcu Something From Nothing, te na veoma osoban način objašnjava kako je glazbeni pokret koji se rodio na siromašnim ulicama američkih velegrada pretvorio u silu koja danas dominira top listama. Pojavljuju se tu velika i bitna imena:Afrika Bambaataa, Big Daddy Kane, B-Real, Bun B, Chino Xl, Common, DJ Premier, Dmc, Doug E. Fresh, Dr. Dre, Eminem, Grandmaster Caz, Ice Cube, Immortal Technique, Nas, Kool Keith, Kanye West, Raekwon i još mnogi drugi.

Bit će to dokumentarni pregled razvoja jednog glazbenog stila iz nečega rezerviranog za osiromašena urbana područja, preko atrakcije sa MTV-a do današnje kulturološke dominacije, koja je zahvatila ne samo glazbenu industriju, već i modnu industriju, poduzetništvo i društveni aktivizam. Korijeni hip hopa raširili su se globalno, i detaljno, a Ice-T je odlučio predstaviti sve faze te transformacije. Kako Grandmaster Caz objašnjava u filmu:”Hip hop nije izmislio nešto novo… Hip hop je izmislio sve nanovo!”

Something From Nothing:The Art of Rap kreće u svjetsku distribuciju 15. lipnja, očekujte ga po festivalima, u kvalitetnijim kinima i u raznim digitalnim verzijama.

TAGOVIdokumentarac dokumentarci hip hop Ice-T rap Something From Nothing: The Art of Rap

Komentiraj