Film i TV

Aside Banners

Igra prijestolja snima se u Hrvatskoj!

Jedna od najpopularnijih i definitivno najzanimljivijih serija koje su prošle godine poharale naše TV uređaje, uskoro stiže u našu dragu kiflu. Druga sezona Igre prijestolja snimat će se u Hrvatskoj.

Piše , Objavljeno

Već se danima šuška o tome, ali danas je i službeno potvrđeno da će stare zidine Dubrovnika poslužiti kao kulisa za dijelove druge sezone Igre prijestolja (Game of Thrones). Winter is Coming, blog koji prati sve što se zbiva u i oko serije, jučer špekulira s navodnim lokacijama snimanja pa spominje da će grad Dubrovnik predstavljati King’s Landing (Kraljev grudobran), ulica svetog Dominika bit će korištena u sceni s Zlatnim plaštevima, livade i maslinici otoka Lokruma koristiti će se za neke eksterijere, kao i benediktinski samostan. Razne lokacije na ulicama i u okolici dočaravati će Qarth i druga mjesta iz fantastičnih knjiga Pjesma leda i vatre Georga R. R. Martina.

Igra prijestolja:prva sezona

Dubrovnik će sigurno proći žešću transformaciju, ali se nadamo da će određene lokacije ostati prepoznatljive, te da će ministar Bajs biti zadovoljan promocijom hrvatskih znamenitosti. Također čujemo da će produkcija serije angažirati dvjestotinjak statista, pa će profitirati i hrvatska ekonomija. Živjeli mi i Igra prijestolja!

Igra prijestolja:lokacije prije i nakon ‘obrade’

TAGOVIDubrovnik Game of Thrones hbo Igra prijestolja serija serije

Komentiraj