Film i TV

Aside Banners

Imamo najbolje, ali i najgore božićne filmove!

Piše , Objavljeno

Iako su neki filmovi iz obje kategorije na TV-u poprilično često, a neki gotovo nikad, većina naslova je relativno poznata zaljubljenicima u film, trash ili barem u Božić. Naravno, lista najgorih je imala kudikamo veći manevarski prostor, ali naći će se za svakog ponešto.

Najbolji božićni filmovi:

It’s a Wonderful Life (1946)

Iako je izašao prije više od 70 godina, netom po završetku Drugog svjetskog rata, filmski klasik Franka Capre i dalje je najbolji božićni film ikad snimljen. Da budemo posve točni, radi se o jednom od najboljih filmova svih vremena, neovisno o Božiću. Gledajte kad god ste u prilici.

.

A Christmas Story (1983)

Odrastanje Ralphieja Parkera u režiji Boba Clarka dostojan je nasljednik ranije spomenutog remek-djela. Iako je snimljen skoro 40 godina kasnije, radnja filma odvija se upravo u 1940-ima, a poklon za kojim mladi, glavni junak pati najbolje opisuje tu dekadu.

.

Home Alone (1990)

Što više reći o ovom božićnom klasiku nešto mlađih generacija, a da se još ne zna. Macaulay Culkin stekao je planetarnu slavu glumeći 8-godišnjeg Kevina McCallistera, koji zabarikadiran u svojoj kući uspješno odolijeva napadima blagdanskih lopova, a ista ta slava vjerojatno ga je i nepovratno uništila. Definitivno najčešće prikazivani božićni film, koji se i dalje dobro nosi sa sve većim brojem hejtera.

.

The Nightmare Before Christmas (1993)

Animirana uspješnica Henryja Selicka te dakako, Tima Burtona, jedan je od najboljih božićnih filmova, iako uz Božić donosi i neke druge motive. Nominiran godinu kasnije za Oscara u kategoriji najboljih vizualnih efekata.

.

Miracle on 34th Street (1994)

Kad djeci otkriti da Djed Božićnjak ne postoji? Je li prerano sa 6 godina? Je li prekasno sa 6 godina? Je li u redu vjerovati i dalje ako je pokojni Richard Attenborough onako dobro odigrao ulogu djedice? Film ima sve odgovore.

.

Najgori božićni filmovi:

Jingle All the Way (1996)

Arnold Schwarzenegger kao otac koji nikad nema vremena za sina, ali zato se na Badnjak pokušava iskupiti boreći se za posljednju akcijsku figuru izvjesnog Turbo Mana u gradu. Kad su starci gori od djece, onda pomoći nema.

.

Santa With Muscles (1996)

Za Božić iste godine počašćeni smo i ovom bolesnoćom s Hulkom Hoganom u glavnoj ulozi. Iako trailer govori više od tisuću riječi, pojasnit ćemo kako se radi o zlom tajkunu, koji nakon udarca glavom biva uvjeren kako je on sam Djed Božićnjak. Jedan od najgorih filmova ikad snimljenih. Kratko i jasno.

.

Jack Frost (1998)

U što se uvalio jadni Michael Keaton, vjerojatno nije bio ni svjestan. Iako je možda letimičan pogled na scenarij u kojem će glumiti Jacka Frosta, snjegovića u kojeg se nakon smrti reinkarnira, trebao biti više nego dovoljan da zapali skriptu istog trenutka. Ipak, glumac je pristao, a mi nismo ostali uskraćeni za obiteljsku komediju u kojoj hrpa snijega pokušava po posljednji put izgladiti odnos s vlastitim sinom.

.

Christmas with the Kranks (2004)

Krankovi odluče da po prvi put neće slaviti Božić i pripremati se za blagdansko slavlje, s obzirom na to da im je kći na dalekom putu, no jedan telefonski poziv i njezina želja za povratkom sve mijenjaju. Tim Allen i Jamie Lee Curtis u panici jer treba kupiti bor i pospremiti kuću. Dvije riječi – čisti adrenalin!

.

Saving Christmas (2014)

Ako se nagradite gledanjem ovog božićnog trash slatkiša, postat će vam jasno da je ocjena od 1.5 na IMDb-u ustvari vrlo velikodušna. Film je bio nominiran za čak šest Zlatnih malina, a osvojio je njih četiri. Ako to nisu dovoljno dobre reference za gledanje s obitelji i upropaštavanje Božića svakome od članova ponaosob, zaista ne znamo što jest.

< /div>
.

TAGOVIbožić božićni filmovi christmas Filmovi

Komentiraj