Film i TV

Jedvačekanje

Banner 300

Imamo novih dobrih vijesti za Marvelovu Disney+ seriju WandaVision

Piše , Objavljeno

Nije tajna da smo veliki Marvel obožavatelji. Veći smo njihovi obožavatelji, nego što smo mrzitelji Disneyja, zato ćemo prihvatiti sve što nam nude na ovu temu.

Prošlo je već dosta vremena otkako su najavili nove faze Marvel Cinematic Universea. U nadolazećim fazama se nalazilo i nekoliko serija koje će se streamati na Disney+ platformi.

Jedna od tih serija je bila i WandaVision. Prije dva mjeseca smo dobili prvi trailer, a danas imamo malo više informacija o toj seriji jer nam trailer nije rekao (ama baš) ništa.

Poznato je kako će dužina serije biti šest sati, hoće li epizode trajati sat vremena, hoće li trajati jedan školski sat, hoće li trajati jedan studentski “učim” sat odnosno 20 minuta, hoće li biti više sezona – to ne znamo.

Znamo da s ovom serijom žele odati svojevrsnu počast raznim televizijskim erama. Tako će prva ili prvih par epizoda biti crno-bijele i ispred televizijske publike. Znate onaj smijeh koji čujete u starim serijama kada likovi nešto “smiješno” naprave? E, to su ti dani. Išlo nam je na živce ranije kad smo bili klinci, ali sad će biti namjerno i ironično – a znaš da smo hipsteri kod kojih to pali.

Najbitniju informaciju koju smo saznali, ovo će biti MCU verzija stripovske priče House Of M. To je jedna od najbitnijih priča u čitavom Marvel svemiru koja je promijenila jako puno svemira u stripovima. Glavni lik te priče je *drum roll* Scarlet Witch odnosno Wanda (koja bi se i u filmu trebala prezivati Maximoff jer je Magnetova kći). U navedenoj priči je sa svojim moćima promijenila svima stvarnost te je u tijeku toga pobila jako puno likova. To je bili Marvelovo rješenje za problem prekomjernog produciranja likova – nisu više znali što s njima, bilo im je previše i onda su ih likvidirali.

I da, Wanda je toliko moćna i da, njena realnost je bila realnost svih – kod nje nema prostora za onu “ali to je tvoja realnost, ne moja”. Mmm ne, kada je ona u pitanju, njena stvarnost je i tvoja, a ako imaš sreće, dio si nje i nisi mrtav.

Ova serija treba biti bitan uvod i dio za drugi dio Doctor Strangea koji se zove Doctor Strange and the Multiverse of Madness. Stoga, bit će ovo jako važna serija za MCU općenito.

Taman smo završili rečenicu “Treba izaći nekada tijekom prosinca ako ju ne odgode” i pročitali smo kako je odgođena za siječanj 2021. godine. Nadamo se da ju neće opet odgoditi. Treba nam doza Marvela.

TAGOVIdisney marvel WandaVision