Film i TV

o ukusima se ne raspravlja, ali...

Aside Banners

Irishman podijelio gledatelje na one koji ga smatraju genijalnim i one koji misle da je dosadan

Piše , Objavljeno

Prošloga tjedna, svi pretplatnici Netflixa (i njihovi prijatelji) imali su priliku pogledati Netflixov najiščekivaniji film ove godine koji je ujedno i najveći film u Netflixovoj produkciji do sada. Irishman je krimi-drama slavnog Scorsseseja koji je ovdje okupio holivudsku staru gardu – Robert de Nira, Al Pacina i Joe Pescija.

Radi se o najdužem redateljevom filmu u trajanju od tri i pol sata i najskupljem filmu koji je ikada snimio. Film je radi posebne računalne tehnologije pomlađivanja koštao čak 200 milijuna dolara što je glavni razlog zašto su ga i najveće produkcijske kuće odbile snimati.

I onda je uskočio Netflix, najveći svjetski streaming servis kojemu je postalo sve bitnije da u vlastitoj produkciji ima kvalitetne naslove koji mogu konkurirati i za Oscara, a Irishman to sigurno može i hoće. Iako ga kritičari uglavnom hvale, film je uspio polarizirati Netflixovu publiku, i to poprilično. Dok ga neki smatraju remek djelom, drugi nisu oduševljeni i nazivaju film dosadnim. I naravno, Internet ne bi bio Internet da su se samo složili oko jednostavne činjenice da nema svatko isti ukus i nastavili dalje.

Tako je jedan korisnik Twittera napisao podosta ljuti status oko toga kako je film dosadan i dao mu ocjenu 3/10, dok je jedan drugi optužio Marvel za to što više nitko nema živaca za ozbiljne filmove već publika samo pada na glupe fore i efekte. Auch. I Auch. Osjećamo se povrijeđeno s obje strane.

U svakom slučaju, ne može se reći da film nije ostavio snažan utisak. Od bijesa…

…do ljubavi.

Sviđao vam se Irsihman ili  ne, on jednostavno…

A materpiece – ako pitate nas.

TAGOVIirishman Netflix twitter