Film i TV

prijetnja iz svemira

Aside Banners

Iron Sky – Nacisti s Mjeseca napadaju!

Zašto čovjek nije kročio na Mjesec skoro 40 godina? Što se nalazi na njegovoj tamnoj strani? Nezavisni SF film Iron Sky (Željezno nebo) nudi jednostavan odgovor: Nacisti!

Piše , Objavljeno

Iron Sky

Iron Sky


Iron Sky novi je SF film istih nezavisnih filmaša koju su stvorili Star Wreck:In The Pirkkining, underground hit iz 2005. godine. Zadnje tri godine posvetili su se novom, ozbiljnijem projektu; satiričnoj znanstveno fantastičnoj priči o 2018. godini u kojoj opasnost po Zemlju dolazi iz svemira, i to iz našeg neposrednog susjedstva:s Mjeseca.

Pred kraj Drugog svjetskog rata, nacistički znanstvenici okupljeni oko Hansa Kammlera dolaze do ključnih otkrića u području anti-gravitacije, te iz tajne baze na Antartici svemirskim brodovima pobjegnu na Mjesec, gdje formiraju bazu Schwarze Sonne, ilitiga Crno Sunce. Da, ovaj film zahtjeva od vas da isključite logiku i prepustite se zabavi u kojoj su nacisti imali spremnu svemirsku tehnologiju još 1945., a na tamnoj strani Mjeseca su desetljećima gradili novi dom, krcali se oružjem, te spremali povratak na Zemlju.

Redatelj Timo Vuorensola i ekipa godinama su prikupljali potrebne financije kako bi platili kvalitetne specijalne efekete, te osim glavnih filmskih kompanija, film je financiralo još i 27 produkcijskih kuća. I sada, 2012., konačno je gotov i spreman za konzumaciju. Nakon ranih trailera u kojima smo vidjeli bazu na Mjesecu i svemirske brodove, najnoviji trailer otkriva čega sve tu ima:američka predsjednica koja neodoljivo podsjeća na Saru Palin, svemirski nacistički cepelini, retro futuristička oružja, pucačina, akcija i crni humor dovoljni su razlozi da provjerite Željezno nebo.

TAGOVIIron Sky satira sf Timo Vuorensola

Komentiraj