Film i TV

djed ivo

Aside Banners

IZA SCENE! John Wick je trebao biti umirovljeni 75-godišnjak, ali onda se pojavio Keanu

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Ne možemo zamisliti nikog drugog u ulozi Johna Wicka, ali moglo se i dogoditi da Keanu nema ove filmove u svom životopisu.

Izvorni scenarij opisuje Johna Wicka kao čovjeka od 75 godina, u ranim fazama razvoja nisu ni pomišljali na Keanua.

Kao i svaki uspješan film (a pogotovo franšiza), film je dobio i knjigu – They Shouldn’t Have Killed His Dog: The Complete Uncensored Oral History of John Wick, Gun Fu, and the New Age of Action. Poprilično dugačak naslov, ali su rekli sve što trebaš znati.

John Wick je izvorno bio 75-godišnjak, profesionalni ubojica umirovljen već 25 godina. Producent Basil Iwanyk je imao samo dva glumca na pameti za ovu ulogu. Clint Eastwood i Harrison Ford.

“Mislio sam kako postoji samo jedno ili dva imena s kojima možemo ovo napraviti. Clint Eastwood, Harrison Ford. Osim njih, nisam bio siguran kako složiti ovaj film.”

Kako je Reeves završio u filmu?

Reevesov agent je zvao Iwanyka, tražio je akcijski film za Reevesa. I tako je Reeves dobio scenarij.

Kad je Derek Kolstad, scenarist Johna Wicka, upoznao Keanua, prihvatio je promijeniti Wickov datum rođenja.

“Kad sam se tek upoznao s njim u njegovoj kući [Reevesom, jel], došao me pozdraviti. Ima lijepu kuću, uređenu nerazmetljivo za lika koji vrijedi milijarde… Prvo što mi je Keanu rekao je “U redu, Derek, glumit ću ga s 35 godina.” Samo sam rekao “Dobro”.”

A opet… Ako je vjerovati povijesnim zapisima, Keanu izgleda kao da nikad ne stari i možda je znatno stariji od 35 godina.

Jedna od idućih Keanuovih uloga je biografski film o njegovom životu. Radnja filma prati besmrtnog ratnika starog 80 tisuća godina koji govori tisuću jezika i skriva se u Americi.

Apsolutno ima smisla – ipak je rekao na ruskom “Ukrali ste mi auto i ubili ste mi psa”.

Jedva čekamo četvorku!

TAGOVIakcija anegdote film film Filmovi john wick keanu reeves viralno