Film i TV

friško!

Aside Banners

Izabrali smo ti nove serije koje moraš gledati ove jeseni

Piše , Objavljeno

Stiže jesen. Osim što će klinci pisati zadaćnice o dolasku tog godišnjeg doba, vrijeme se počinje mijenjati, sve više ćete imati kišnih dana koji su savršeni za sakrivanje pod deku s omiljenom osobom i bingeanje novih serijskih tvorevina iz televizijskih i streaming studija.

Ne predstavljamo serije koje postoje već neko vrijeme, svi znate za nove sezone svojih omiljenih serija, mi vam nudimo nekoliko komada koje će vam možda kroz narednih nekoliko godina postati omiljene.

Javite što ste izabrali, puno nam znači.

Jack Ryan

.

Ako moraš nabrojati najbolje filmske špijune i tajne agente – sigurni smo da ćeš nabrojati barem trojicu ili četvoricu prije nego dođeš do Jacka Ryana, ali Jack Ryan je jedan od najvećih fiktivnih špijuna – a kroz godine su ga glumili Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck i Chris Pine. Moguće da se toliko nije usjekao u svijest publike zbog manjka kontinuiteta u licu ovog gospodina. Bourne znaš tko je, Ethan Hunt također, Bond mijenja glumce, ali ne toliko često…

Sada dobivamo i novog Jack Ryana, a ovaj put u potpuno novom mediju. John Krasinki će imati težak zadatak pred sobom, Amazon je snimio prvu sezonu serije, a materijala sigurno neće nedostajati jer 35 godina bestsellera je STVARNO I PREVIŠE.

Premijera: 31. kolovoza, počni odmah

Kidding

.

Jim Carrey je Mr. Pickles – Branko Kockica, Mr. Rogers i Muppeti, ma sve odjednom. Ovdje se ponovno ujedinjuje s Michelom Gondryjem (nakon Vječnog sjaja nepobjedivog uma). Mr. Pickles prolazi kroz unutarnje borbe, a ako će netko to znati iznijeti na naše ekrane to su Carrey i Gondry. Kažu humoristična serija, ali vjerujemo da je više drama sa suptilnim komičnim elementima.

Premijera: 9. rujna

Rel

.

Lil Rel Howery je postao zvijezda u sporednim ulogama, sad je vrijeme da nosi svoju seriju. Dobivamo seriju samo s njegovim imenom – kao nekoć Ellen, Moesha, Damon i Martin… Ako želite 90s vibes sa nasnimljenim smijehom, ovo nam se čini kao dobra razbibriga.

Premijera: 9. rujna.

Forever

.

A ono… Kad imaš SNL zvijezde kao što su Fred Armisen i Maya Rudolph, već to je recept – ako ne za uspjeh, bar za davanje šanse prvoj epizodi. Tu je još i ekipa koja je sudjelovala na Master of Noneu i 30 Rocku, tako da smo mi već zabilježili datum premijere u naše kalendare. Ovo je serija o bračnom paru koji pokušava razbiti monotoniju u svom odnosu, mogao bi ovo biti topao i meditativan sitcom.

Premijera: 14. rujna

The First

.

Hulu riskira. Mora, ako želi sustići Amazon i Netflix u streaming sferama. Za The First su vratili Sean Penna u formu, nismo ga dugo vidjeli i čini nam se da bi ovo mogla biti pobjednička formula. Sean Penn glumi Toma Hagertyja, čovjeka koji ide na prvu misiju na Mars. U traileru se spominje ime Carla Sagana, čuje se glazba koja nas podsjeća na Interstellar, znači ne postoji apsolutno nikakva šansa da ovo zaobiđemo.

Premijera: 14. rujna

Maniac

.

Crvotočina u ljudski um. Ovako bismo opisali Maniaca. Emma Stone i Jonah Hill postaju dio farmaceutskog istraživanja, a mi ćemo postati dio ovog mindfuck iskustva. Dovoljno je da pogledaš trailer i bit će ti jasno što možeš očekivati. Cary Fukunaga je režirao i True Detectivea, a sada je odradio još nešto što će nam obuzeti gotovo sva osjetila. Već vidimo. I čujemo. I miriši na dobro.

Premijera: 21. rujna

Manifest

.

Jeste ikad u životu gledali seriju Lost? Ovo je Lost. Samo bez otoka. Čak je i čitav vibe televizijski – za razliku od ovih streaming hitova, vjerojatno zato što serija ide na NBC-ju. Producent je veliki Robert Zemeckis.

Zrakoplov nestane, zajedno sa 191 putnikom i vraća se pet godina poslije. Nitko ne zna što se događa. Grozno. Možda i jeftino čak. Ali morat ćemo ovo gledati.

Premijera: 24. rujna

All American

.

Greg Berlanti je mastermind televizijske produkcije, to moraš znati ako si upućen u svijet serija – poglavito onih s CW mreže (još znane u našim krugovima kao Cute Women jer nepisano pravilo za angažman u svi u tim serijama da ste prelijepe vanjštine). Berlanti je odgovoran za Everwood, Dawson’s Creek, a i glavni je “krivac” za Arrowverse – DC adaptacije za CW koje su počele s Arrowom.

Sad nam donosi seriju o igraču američkog nogometa koji iz siromašne sredine prelazi igrati u školu na Beverly Hillsu. Sudar svjetova, ako ste muškarac i gledate ovu sapunicu – uvijek možete upotrijebiti “One Tree Hill” obranu koja glasi “ali ovo je serija o sportu!”. Trenera glumi Taye Diggs. A Taye Diggs je jedan kul lik.

Premijera: 10. listopada

The Romanoffs

.

Pretrpana glumačka postava – Christina Hendricks, John Slattery, Diane Lane, Amanda Peet, a glavonja iza serije je i glavonja iza Mad Mena – Matthew Weiner… Radnja? Raširena preko tri kontinenta, osam ljudi vjeruje da su potomci ruske kraljevske obitelji Romanov. Amazon napada!

Premijera: 12. listopada

Homecoming

.

Još jedan dokaz da Amazon napada. Homecoming je 2016. godine izašao kao podcast o terapeutkinji koja radi u tajnoj državnoj ustanovi i pokušava pomoći vojniku da se prilagodi na civilni život. Možda vam ovako “iz kutije” ne zvuči prenapeto – ali ovaj psihološki triler radi Sam Esmail (Mr. Robot mu je dijete), a glume Julia Roberts, Stephan James i Bobby Cannavale…

Premijera: 2. studenog

TAGOVIhbo jim carrey jonah hill Netflix nove serije serije serije 2018 serije jesen što gledati

Komentiraj