Film i TV

Bardem. Javier Bardem

Aside Banners

Na 50. obljetnicu, Bondu se suprotstavlja Javier Bardem

Prva fotografija iz novog Bonda otkriva da Daniel Craig ima mali… pištolj. Plus, rezime informacija o novom filmu nazvanom Skyfall, koji u kina stiže ovog listopada.

Piše , Objavljeno

James Bond - Skyfall

James Bond – Skyfall


Jedna od zadnjih informacija o novom filmu o tajnom agentu nula-nula-sedam je prva promotivna fotografija. I što da vam sad kažemo? Da Craig izgleda opasno vrebajući iz prikrajka? Da mu dvodnevna brada totalno dobro stoji?

Najdugovječnija franšiza u povijesti filma ove godine obilježava ravno pedesetu obljetnicu, 23. nastavkom standardno bondovski nejasnog naslova – Skyfall. Okupljena je prilično respektabilna ekipa koja bi se trebala iskupiti za promašaj zvan Zrno utjehe, za kojeg je i Daniel Craig rekao da nije valjao.

Tradicionalno, Bond ima novog redatelja, a to je Sam Mendes, najpoznatiji po svom režiserskom debiju, Vrtlogu života (American Beauty), sjajnom, provokativnom i duhovitom filmu koji je 1999. pomeo Oscare, priskrbivši jedan i Mendesu. Još jedno respektabilno ime potpisuje scenarij, to je John Logan, autor scenarija za filmove Gladijator, Avijatičar, Sweeney Todd te friški Scorseseov Hugo, na račun kojeg je dobio nominaciju za Oscara. Trailera još nema, ali Mendes u službenom video blogu najavljuje film, govoreći da je dugogodišnji obožavatelj Bonda (i love koju će dobiti za posao, vjerojatno):

Povrh toga, negativca će glumiti potencijalno najbolji Bondov antagonist dosad – Javier Bardem. Ovaj odličan casting lani je zasjenila jedna druga, mnogo manje bitna glumačka vijest koja je izazvala buru uvijek inteligentnih internetskih kritika. Pretpostavljalo se da će Naomie Harris glumiti Miss Moneypenny, čiji se lik još nije pojavljivao u Craigovoj resetiranoj eri Jamesa Bonda. Problem? Harris je – crnkinja. Neš’ ti kontroverze. Ipak, Harris je kasnije izjavila da će glumiti samo još jednu u nizu Bondovih djevojaka i agenticu MI6.

Bonus video:zabavni pjesmuljak posvećen Jamesu Bondu – tajnom agentu koji “se voli opijati, ima dozvolu da se ponaša kao seronja i skija po vašem ručku, ako baš želi.”

TAGOVIbond daniel craig james bond sam mendes Skyfall

Komentiraj