Film i TV

ideš!

Aside Banners

James Dean (!) će glumiti u novom filmu o Vijetnamskom ratu

Piše , Objavljeno

A znate ono kad su digli hajku jer Scarlett Johansson glumi u Ghost in the Shell jer ta uloga treba pripasti glumici iz Azije? Hoće li dići hajku jer bi ova uloga trebala pripasti nekom glumcu koji je…živ?

James Dean se vraća među žive, računala će mu pomoći. Nova ratna drama nazvana Finding Jack je pronašla (badumts) svoju zvijezdu u pokojnom Jamesu Deanu. Produkcija je sredila prava s glumčevom obitelji i pretprodukcijski poslovi počinju ovog mjeseca.

Dean je glumio u svega tri filma prije svoje prerane smrti u Porscheu 1955. godine.

Buntovnik bez razloga, Istočno od raja i Div – a osigurao si je tim ulogama i dvije nominacije za Oscara u kategoriji najboljeg glumca. Što će se sad dogoditi? Hoće li biti moguće nominirati ga za istu nagradu i za ovu ulogu? Nismo se nikad dosad susreli s ovim, nismo sigurni što mislimo.

Film će svakako biti gledan – kod mlađe publike zbog tehnologije, kod starije publike zbog samog Jamesa Deana koji je usprkos kratkoj karijeri nerijetkima bio omiljeni glumac.

Radnja filma? Adaptacija romana o istinitim događajima iz vijetnamske ere o 10 tisuća napuštenih pasa nakon rata. Nismo još sigurni o čemu se točno radi, a ne želimo ni provjeravati na Wikipediji radnju romana.

Anton Ernst, jedan od redatelja je izjavio “Tražili smo posvuda savršenog lika da glumi Rogana koji ima kompleksan razvoj lika, a nakon mjeseci istraživanja smo se odlučili za Jamesa Deana.”

Što je iduće? Elvis i 2Pac?

Film izlazi 2020. godine.

TAGOVICGI film james dean