Film i TV

gledamo?

Aside Banners

Jared Leto odlučio biti vampir iz Marvelove galerije negativaca nakon što su ga otpisali kao Jokera!

Piše , Objavljeno

Kad je najavljen Venom s Tomicom Hardyjem, strahovali smo od Sonyjevog pokušaja da sklopi svemir sastavljen od Spider-Manovih neprijatelja. Venom je najkul lik svakom klincu koji je odrastao u devedesetima, Todd McFarlane je napravio nevjerojatan posao stvarajući napucanog izvazemaljskog simbiota koji se zakači za Eddieja Brocka, ali je sumnja i dalje bila tu.

Sony želi novac, a malo bi se nakačili na hype koji je MCU stvorio oko Spider-Mana. Kad pomislimo da su u devedesetima odbili sva prava na Marvel jer “ljude zanima samo Spider-Man, sve ostalo je smeće”, a sad rade filmove o Spideyjevim neprijateljima s C-liste.

Dobili smo Venoma, radnja je bila tipična, Venomov neprijatelj je bio zrcalna slika Venoma, a to nam nisu baš najdraži zlikovci, ali film je imao Toma Hardyja koji je film učinio gledljivim i zabavnim. Pogledali bismo i epizodu Nad Lipom 35 kad bi Tom Hardy bio unutra. Venom je zaradio 850 milijuna dolara i više uopće nije bilo upitno stvaranje Spidey zlog svemira.

Enter Morbius. Enter Jared Leto.

Pogledaj trailer pa ćemo dalje pričati.

Jared Leto je vrhunski glumac kojeg organski ne možemo smisliti kao osobu. Počeo je kao Jordan Catalano u My So Called Life, sve djevojčice iz razreda su slinile za njim, a on je izrastao u jednog dosta napornog lika koji ima neki bend i koji je zakupio otok u Hrvatskoj za svoje vještačke obrede sviranja gitare ili štaveć on svira. Jared Leto je stariji, nešto sposobniji brat, Marka Grubnića kada bi Marko Grubnić imao starijeg brata koji je Jared Leto. Da skratimo priču, ne volimo ga.

Tijekom 2019. godine je kukao kako je prevaren za ulogu Jokera, ljubomoran je na Joaquina Phoenixa jer mu je preuzeo ulogu Jokera, malo nam je išao na jetru, ali DC i on su završena priča čini nam se.

I dobili smo film koji bi opisom itekako mogao fejlati, ali nekako vjerujemo da to neće biti slučaj. Morbius je lik kojeg se sjećamo točno iz dva izdanja stripa iz devedesetih (možda nas sjećanje vara) koje je izdavala Slobodna Dalmacija u našim krajevima, pseudo-vampir čiji izgled pamtimo i skoro ništa više.

View this post on Instagram

Week 1 down. Get Ready. #MORBIUS // ?: @jaredleto

A post shared by Morbius (@morbiusmovie) on

Michael Morbius ne postane pravi vampir nego je on vrhunski liječnik koji pokušava izliječiti svoju krvnu bolest te u procesu postane “živi vampir” tj. vampir koji voli krv i nije ograničen standardnim vampirskim boljkama.

Glumačka postava je dobra tako da će biti sranje ako film bude sranje, a iznenadio nas je i Michael Keaton kao Vulture koji je doveo do jednog popriličnog mindfucka: Jared Leto je nekoć bio Joker u jednom svemiru, Michael Keaton je nekoć bio Batman u drugom svemiru, sada se pronalaze u trećem svemiru koji je dio jednog potpuno drugog svijeta. Dosta fora, moraš priznati.

TAGOVIjared leto morbius Spider-Man venom