Film i TV

twitter ima mišljenje i o ovome

Aside Banners

Ime Jokera u novom filmu s Joaquin Phoenixom je vrhunsko trolanje

Piše , Objavljeno

Ili čista slučajnost?

U traileru za Jokera, film koji najviše jedva čekamo (nakon Avengersa), vidimo Joakin Phoenixa kao uličnog performera Arthur Flecka. Saznajemo kako Joker nije postao Joker bez razloga, već ga je okrutnost drugih dovela do ludila i pretvorila u manijakallnog zločinca. Postajući Joker, zaključuje: „Mislio sam da je moj život tragedija. Sada shvaćam da je to komedija.”

No, vratimo se malo na njegovo ime prije nego je postao Joker. Arthur Fleck.
Fanovi su brzo primjetili kako u njegovim inicijalima postoji nešto neočekivano značajno, što teško može biti slučajnost.

Naime, kada se njegovo ime svede na inicijal i doda prezime, dobijemo A. Fleck.
Ili ti prezime zadnjeg čovjeka koji je glumio Caped Crusadera prije nego li je zauvijek skinuo plašt.

Fanovi su svoja različita mišljenja i osjećaje u vezi ove situacije naravno podijelili na Twitteru.

No, nisu svi uvjereni u ovo te su neki korisnici istaknuli da je sličnost prethodno istaknuta kada je film objavljen prošle godine – puno prije nego što je Affleck otišao.
Neki daju drugi uvid u ovaj zanimljiv detalj pa objašnjavaju kako se radi o odavanju počasti glumcu koji je u tom trenutku glumio Batmana, koji, u svojoj srži je samo zrcalni odraz Jokera.
Oboje su pretrpjeli neizrecivu tragediju, ali su preživjeli, svako na svoj način. Batman se odlučio boriti protiv kriminala i prihvatiti moralni kodeks, dok je Joker usvojio posve nihilistički pogled na život, izazivajući kaos u cijelom svijetu, jer za njega ionako nema razlike. Ti ljudi nisu mogli biti drugačiji, ali u svojoj srži, oni su nekako potpuno isti.

TAGOVIbatman ben affleck joker

Komentiraj