Film i TV

mafijoze

Banner 300

Jedna od najboljih serija će dobiti i svoj film – vidjet ćemo i Tonyja Soprana!

Piše , Objavljeno

Kultna mafijaška serija ‘The Sopranos’ slavi dvadesetu godinu postojanja.

Započela je još 1999., a zadnja epizoda dogodila se 2007. godine. 20 ljeta i zima kasnije i dalje je jedna od najboljih serija ikad napravljenih, prvenstveno zahvaljujući James Gandolfiniju poznatom kao Tony Soprano. Upravo na godišnjicu Sopranosi se opet vraćaju, ali ovaj puta u obliku filma znanog kao ‘The Many Saints of Newark’! Nije nova vijest da ćemo opet pratiti drame kroz koje Sopranosi prolaze jer se već neko vrijeme priča o filmu, ali ima par stvari koje nismo znali do sada… #mafijaupdate

fotka 01

Ako nemate pojma da se radi film o Sopranosima dužni smo vas ukratko uvesti u ovih par informacija koje vučemo na kapaljku.

David Chase, kreator serije, odlučio se na hrabar pothvat filmske inačice iako je godinama bio protiv toga. Prvo je razmišljao napraviti film, ali smrt James Gandolfinija je bila zadnja nada će se film pojaviti na ekranima. No evo, ipak je bilo jače od njega. Naravno da je morao napraviti prequel ilitiga priču prije originalne serije Sopranos. U jednom od zadnjih intervjuanam  je ostavio nekoliko zanimljivih detalja.

Radnja se događa prije radnje na koju smo navikli gledati u Sopranosima, naime imat ćemo priliku gledati mladog Tony Soprana u nešto kompleksnijoj priči. Fokus je stavljen na rasne tenzije između Afroamerikanaca i Talijana u New Jerseyju 60-ih i 70-ih godina. Na velikom ekranu ćemo gledati djetinjstvo Tony Soprana koji je u to vrijeme imao nekih 8 godina, ali i nerede i proteste 1967. u Newarku u kojima je umrlo 26 i ozlijeđeno na stotine drugih ljudi. Dušu će nam napuniti zlatno doba mafije koja je držala sve konce u rukama i to je jedna od bitnijih stvari u filmu. Volimo gangstere, strojnici, mafiju, žene i skupe stvari jer hej, nisi bio gangster ako nisi imao najfinije odijelo.

fotka 02

Uz David Chasea na filmu rade i ozbiljne njuške kao što su Lawrence Konner i Alan Taylor (Game of Thrones, The Sopranos, Mad Man…), a od potvrđenih glumaca za sada imamo Alessandra Nivolu koji će tumačiti ulogu Dickie Moltisantija. Navodno ćemo gledati i neke glumce iz serije, no za sada možemo samo nagađati o kome je riječ. Warner Bros nam još taji datum, ali nagađanja su da ćemo već krajem godine uživati u kinima. Nadamo se, jer ovo ne može čekati dugo.

TAGOVIfilm james gandolfini the sopranos tony soprano

Komentiraj