Film i TV

tugić

Aside Banners

Jedna od tužnijih vijesti godine je ta da Watchmeni neće dobiti drugu sezonu

Piše , Objavljeno

Prva sezona Watchmena = zadnja sezona Watchmena.

Damon Lindelof je izjavio kako ne želi raditi drugu sezonu Watchmena. Možda je naučio na težim iskustvima iz života – pogubio se malo dok je radio Lost i možda samo ne želi da se stvari rastegnu kao što to inače zna biti slučaj s popularnim tv sadržajima.

Ovakve odluke inače ne utječu na kompanije iza popularnih serija, oni inače pronalaze drugog showrunnera i nastavljaju sa serijom, ali u ovom slučaju HBO to ne želi. Što nas posebno iznenađuje jer je HBO nama jedan od simbola kapitalizma te vladavine novca nad umjetnošću – iako dobro zastupaju obje strane svojim krajnjim proizvodima.

Direktorica HBO-ovog programa Casey Bloys je izjavila kako će pristati na nove sezone samo ako Lindelof bude htio nazad.

“Ako ima ideju koja ga uzbuđuje dovoljno da napravi drugu sezonu, nešto u obliku Farga ili True Detectiveam ako želi nešto potpuno drugo… Ponosni smo na Watchmene, ali me najviše zanima što Damon želi raditi.”

Možda je ovo i okej. Možda su Watchmeni savršeni takvi kakvi jesu, s nedovršenom pričom za koju smo mislili da je samo najava iduće sezone, ali sada znamo da je kraj iako nismo dobili zaključak. Živjet ćemo s tim. I odraditi neki rewatching Watchmena za koju godinu i biti sretni jer nije postala sranje.

TAGOVIhbo serije watchmen