Film i TV

prva nagrada

Aside Banners

“Joker” osvojio nagradu za najbolji film na Venecijanskom festivalu

Piše , Objavljeno

Jedan od najiščekivanijih filmova ove godine (uz Tarantinovog Once Upon a Time in Hollywood) definitivno je Todd Phillipsova mračna drama o Jokeru kojeg u istoimenom filmu glumi Joaquin Phoenix.

Iako na film moramo čekati još pokoji tjedan (izlazi u kina 04. listopada), premijerno je prikazan prošli tjedan na 76. Venecijanskom filmskom festivalu gdje je osvojio najvažniju nagradu, onu za najbolji film.


U govoru prilikom prihvaćanja nagrade, redatelj Phillips se zahvalio “Warner Bros.-u i DC-u što su izašli iz svoje zone komfora i riskirali s njim i ovim filmom, navodi Hollywood Reporter.

Phillips se također zahvalio Phoenixu koji mu se pridružio na pozornici. “Ne postoji film bez Joaquina Phoenixa. Joaquin je najžešći i najsjajniji, open minded lav kojeg znam. Hvala ti što si mi vjerovao svojim ludim talentom“, rekao je Phillips.

Za najbolju glumicu proglašena je 64-godišnja francuska glumica Ariane Ascaride za film “Gloria Mundi” u režiji Roberta Guédiguian, a najboljim glumcem proglašen je Talijan Luca Marinelli za ulogu u drami “Martin Eden”. Zlatnog lava za životno djelo dobili su španjolski redatelj Pedro Almodovar i britanska glumica Julie Andrews.

Osvajanje Zlatnog lava na Venecijanskom festivalu i 8-minutni aplauz koji je film dobio nakon prikazivanja, izvrsni su pokazatelji kako je Joker tek otvorio sezonu nagrada.

TAGOVIfilmski festival joaquin phoenix joker todd phillips venecija