Film i TV

kralj twittera

Aside Banners

Joker srušio kino rekorde i preskočio Deadpoola, Ryan Reynolds mu čestitao baš onako kako on to zna

Piše , Objavljeno

Od prvog dana u kinima, bilo je jasno da će Joker rušiti neke ozbiljne rekorde u svijetu filma. To je bilo jasno i svakom gledatelju dok su se vrtili završni creditsi i dok je u glavi premotavao što je upravo pogledao. To je bilo jasno i na Venecijanskom filmskom festivalu gdje je osvojio najvažniju nagradu, onu za najbolji film. Osmominutni aplauz koji je film dobio nakon prikazivanja bio je dobar pokazatelj kako je Joker tek otvorio sezonu nagrada, a već prvog vikenda u kinima film je na globalnoj razini zaradio 234 milijuna dolara i bio najgledaniji film u listopadu – ikad.

O utjecaju filma govori i podatak da demonstranti u Libanonu pretvaraju lik Joaquina Phoenixa u simbol protesta, oslikavajući njihova lica poput Jokera, a stepenice iz filma po kojima Joker izvodi svoj prepoznatljivi ples, već su postale turistička atrakcija.

No najveći uspjeh dogodio se pred nekoliko dana kada je film srušio dosadašnji rekord i postao najgledaniji film R kategorije ikad (oznaka koja ga svrstava u kategoriju filmova koje ne smiju gledati mlađi od 17 bez pratnje roditelja) zaradivši 788 milijuna dolara. Time je prestigao Deadpool, dosadašnjeg rekordera iz 2016. koji je zaradio 783 milijuna dolara.

Čestitamo Jokeru!

A čestitkama se brzo priključio i Deadpool glavom i bradom, glumac Ryan Reynolds, koji je već čitavom internetu poznat kao apsolutni king of jokes – totalni Joker! (see what we did there?).

Ryan Reynolds naravno nije mogao prešutiti činjenicu što je Joker svrgnuo s trona Deadpool te je odlučio čestitati ekipi na svoj osebujan način.

Dame i gospodo – kralj Twittera.

TAGOVIdeadpool joker ryan reynolds