Film i TV

Aside Banners

Još jedan Netflixov horor radi kojeg biste trebali vrištati i spavati s upaljenim svjetlima

Piše , Objavljeno

Netflix je u svakom slučaju uporan s izbacivanjem filmova i serija kojima nas pokušava prestrašiti. Najnoviji primjer na divovskoj streaming platformi donosi naslov – “Eerie”, a ovaj filipinski film je navodno neke gledatelje toliko prestrašio da spavaju s upaljenim svjetlima.

O čemu se radi i je li hype opravdan ili se radi o standardnom hororovskom PR-u koji opet uključuje osobe umrle u kinima, odlaske psihoterapeutu, spavanje kod susjeda i slično?

Radnja filma smještena je u filipinskoj katoličkoj školi za djevojke i prati savjetnicu Pat Consolacion koja pokušava saznati uzrok misteriozne smrti učenika. Malo po malo, Pat otkriva tajnu škole i čudovište koje krije.

.

Film je na IMDB-u ocijenilo tek nešto više od 500injak ljudi, a iako horori ni inače nemaju neku veliku ocjenu, 4,9 zbilja ne zvuči obećavajuće. No, s obzirom da je uzorak još mali te se radi o stranom filmu  (Ameri generalno nisu fanovi), ocjenu nemojte uzimati kao jedini kriterij pri odluci dati li mu priliku ili ne.

Reakcije na Twitteru uglavnom su dobre, te dok neki tvrde da ne mogu spavati (definitivno plus za horor), drugi hvale dobro napisan scenarij.

 

TAGOVIeerie horor Netflix