Film i TV

A Buffy?

Aside Banners

Kad mi kažemo “Novi” vi kažete “Van Helsing” – Novi…

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: Fear: The Home of Horror/Youtube

Filmska 2020. godina je završila i prije, nego je započela. Bilo je naslova kojima smo se veselili, ali malo koji od tih naslova se našao na velikim platnima. Teško nam to pada, ali tak’ je kak’ je.

No, nije sve tako crno, a ne mislimo na snijeg. Nadolazeće godine obećavaju jako puno toga kada je u pitanju filmska umjetnost. Želimo naglasiti činjenicu da trenutno mislimo na mainstream Hollywood blockbustere koji nas često razveseljavaju i bude tog 9-godišnjaka u nama.

Jedna nova takva vijest je nedavno podijeljena sa svijetom.

Universal Studios se opako baca na tematiku klasičnih čudovišta (Dracula, Frankenstein i ekipa). Potvrđeno je kako planiraju izbaciti novi Van Helsing film s redateljem Juliusom Averyjem. Ako znate akcijski zombi horor o Drugom svjetskom ratu Overlord – e, on je bio i njegov redatelj.

Ako možemo vjerovati glasinama, nakon Van Helsinga će slijediti još filmova smještenih u istom svijetu. Dap, žele stvoriti super cool monster-verse, već se neko vrijeme trude.

Konkretnije, radnja Van Helsinga će biti smještena u verziji svijeta koji će biti adaptiran iz Bram Stokerove novele Dracula. Sam Van Helsing remake (ako ga možemo tako nazvati) bit će više fokusiran na čitav svijet u kojemu imate lovce na vampire, nego što će to biti film koji se bazira isključivo na Van Helsingu i “njegovom” svijetu. Radit će se o Van Helsingu – vođi skupine koja se ide boriti protiv grofa Dracule.

Ovo će biti novi remake od Universala nakon što su s The Invisible Man remakeom skužili koliko je zapravo super taj “svijet” tih “čudovišta”. Naravno da im je to došlo iz stražnjice do glave u trenutku kada su fino zaradili na filmu koji je prema američkom sustavu rangiran R (restricted) odnosno – ne smiju ga gledati mlađi od 17 godina.

Stoga, moguće da će Van Helsing i svi nastavci tog svemira biti rangirani pod R odnosno po naški razbijanje s puno krvi.

Najbitnija stvar koju moramo saznati – hoće li glumiti Hugh!?

TAGOVIUniversal Studios van helsing