Film i TV

legende

Aside Banners

Kako i gdje završavaju zvijezde teen serija?

Piše , Objavljeno

Vjerojatno se nećete sjetiti ili nikad niste ni znali tko je James Lafferty, ali ime Nathana Scotta ipak govori puno više. Srednjoškolska košarkaška zvijezda i odabranik srca fatalne Hayley devet je sezona lomio srca pitome američke sredine, skupa sa svojim polubratom Lucasom (Chad Michael Murray). Ipak, surova realnost njegove glumačke karijere, nakon što se proslavio u teen seriji koja ga je u potpunosti obilježila, nije ni približno bajkovita.

.

Lafferty se vratio u Kaliforniju i koprcao se, uglavnom neuspješno, po kojekakvim audicijama, a gotovo cijelo desetljeće iste i ne osobito glumački zahtjevne uloge u potpunosti su mu pokopale karijeru kakvoj se nadao. Gotovo kroz isti proces i rezultate prolazio je nakon One Tree Hilla i njegov prijatelj te kolega Stephen Colletti, koji je u seriji portretirao Chasea Adamsa.

Jedna od najpoznatijih teen serija svih vremena, Beverly Hills 90210, sinonim je za devedesete. Uz mladenačke drame Brandona, Brende, Dylana, Kelly, Donne, Stevea, Andree i ostatka družine odrastali su i mnogi od nas, a iako je popularnost serije sugerirala da će mnogi njezini protagonisti ostvariti zapažene hollywoodske karijere te da ponuda neće nedostajati, realnost se pokazala drugačijom.

.

Torri Spelling (Donna) ostala je upamćena prvenstveno po skandalima i životarenjem po TV serijama, a unatoč bogatom zaleđu svojedobno je potpuno bankrotirala. Shannen Doherty (Brenda) još na setu serije je slovila za osobu s kojom je nemoguće raditi, a danas se bori s teškom bolešću. Njezin ‘blizanac’ Jason Priestley (Brandon) okrenuo se režiji i automobilskim utrkama. Jennie Garth, (Kelly) se borila s depresijom, mentalnim zdravljem i užasnim sitcomima koje je cijelu karijeru snimala. Ian Ziering (Steve) zapeo je na TV setovima i grozomornim akcijskim filmovima B produkcije, a Brian Austin Green okrenuo se rap karijeri, a već i sami možete zaključiti kako je to završilo. Karijera Lukea Perryja, kao i njegova nedavna tragična smrt dokaz su da se ni on nije usrećio nakon mladenačke slave.

‘Boy Meets World’ je još jedan teen klasik 90-ih, čiji nešto mlađi klinci također nisu ostvarili ozbiljnije karijere. Rider Strong (Shawn) i Ben Savage (Cory), tada tinejdžeri, potpuno se pogubili u nastavku karijere, a isto vrijedi i za nekad poznata i popularna lica teen serije ‘Saved By The Bell’. Frankieju Munizu u vrijeme i nakon snimanja Malcolma predviđala se ozbiljna glumačka karijera, ali ispostavilo se da je glumac daleko od potrebnog nivoa te u posljednje vrijeme nastupa u američkoj verziji Plesa sa zvijezdama. Sarah Michelle Gellar krajem 90-ih je u Buffy fazi postala je jedno od najpoželjnijih mladih ženskih glumačkih lica, ali filmovi do kojih je dogurala ipak su bili, u njezinom slučaju ipak samo ‘Cruel Intentions’ i ‘Scream 2’, nakon čega je potonula u TV filmove i serije.

.

‘Gossip Girl’, ‘The O.C.’, ‘Degrassi: The Next Generation’ samo su još neke od popularnih teen serija ovog stoljeća koje svojim glavnim zvijezdama nisu donijele uspješnu ‘seniorsku’ karijeru. Upravo ta, često vrlo teška i neuspješna tranzicija ‘natjerala’ je Laffertyja i Collettija, bivše teen zvijezde iz One Tree Hilla i s početka ove priče, da snime pilot epizodu serije ironično nazvane ‘Everyone is Doing Great’, u kojoj upravo njih dvojica glume dva tipa, koji pet godina nakon uspješne teen vampires serije ne uspijevaju pronaći svoje mjesto pod suncem. Referenca je jasna, a breme tinejdžerske slave za mnoge često preteško.

Go Ravens!

TAGOVIBeverly Hills one tree hill pb serije teen serije televizija zvijezde

Komentiraj