Film i TV

legenda o legendi

Aside Banners

Kako se Al Pacino pomirio s nepovratnom slavom nakon uloge Michaela Corleonea u Kumu

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

U intervjuu za The New York Times, glumac se prisjetio uloge koja mu je promijenila život i svega što je uslijedilo nakon nje.

Tek pedeset godina nakon izlaska kultnoga filma, Pacino je u stanju pojmiti što se i kako događalo, što je bilo gotovo nemoguće tada.

Proces dobivanja i shvaćanja uloge, rad s velikim glumačkim imenima, Oscari… za nekoga tko je tek započinjao filmsku karijeru i nije očekivao ništa od toga… uslijedio je šok.

Glumac kaže da je teško objasniti svijetu tko je on kao osoba tada bio i kakvu je naglu promjenu u njegovom životu uloga Michaela Corleonea predstavljala. Osjećao se kao da su sve oči uprte u njega. Što je vjerojatno i bio slučaj.

Na set je došao kao najmlađi i s najmanje iskustva, sa samo par ulogom iza sebe, a zatim je dobio novi identitet s kojim mu se bilo teško nositi.

Iako mu je za to trebao cijeli život, Pacino se uspio pomiriti sa srećom koju je imao dobivši priliku igrati Michaela, i nadodaje: “Nije kao da sam igrao Supermana”.

Čak je i sam Francis Ford Coppola u jednom od intevjua za NYT izjavio kako je za njega jedini izbor oduvijek bio Pacino. Zato se redatelj toliko i borio s Paramountom, koji nisu bili zadovoljni odabranom glumačkom postavom.

Današnji Oskarovac usporedio je dobivanje uloge s osvajanjem lutrije, ali i priznao da tada nije baš imao izbora te da je morao prihvatiti ponudu.

Prisjetio se i kako je mislio da Coppola proživljava živčani slom u trenutku kada mu je nudio ulogu, jer redateljski nije imao zasluge koje bi mu dale pravo snimati The Godfathera.

Na kraju se ispostavilo da se ne radi o šali – i stvarno je dobio ulogu.

S ulogom Michaela suosjećao je jer su se obojica u svojim kontekstima našli odjednom. Iako to nije mogao verbalizirati, osjećao je da zna kako treba pristupiti ulozi.

Kako kažu, ostalo je povijest.

TAGOVIal pacino Francis Ford Coppola intervju michael corleone The Godfather The New York Times