Film i TV

kad će!

Aside Banners

Kako se pripremiti psihički na posljednju GOT sezonu? Fanovi, okupite se

Piše , Objavljeno

Osma i posljednja sezona Game of Thronesa čeka nas u travnju, a o posljednjih šest epizoda pričat će se još naveliko sljedećih mjeseci. Logično, s tolikom popularnosti serijala, dolazi i gomila nagađanja, potencijalnih teorija i načina na koji će se fanovi diljem svijeta na neki način pripremiti na konačni rasplet. Osam punih godina nakon emitiranja ‘Winter is Coming’, prve epizode prve sezone, počinje teškaški obračun za prijestolje, za koji je jedina sigurna oklada da će nas ponovno šokirati.

Što možemo učiniti? Kako se pripremiti na proljeće i nemir u nama?

.

Iz najave osme sezone možemo zaključiti kako će Jon Snow i Sansa Stark upregnuti zajedno, iako bastard djeluje kudikamo entuzijastičnije zbog reuniona. Vjerojatno dio problema leži i u njegovom odnosu s Daenerys Targaryen. Kakva sudbina očekuje Cersei? Čeka li nas najveća bitka svih bitaka koje je svijet TV-a ikad vidio? Može li se pobijediti Bijele hodače? Puno je pitanja, a malo epizoda do kraja, no one preostale, potpuno je izvjesno, bit će spektakularne.

Za početak, idealno bi bilo u narednim si mjesecima priuštiti jedan kompletan maraton svih sedam sezona. Osim što djeluje kao ispravno zatvaranje jednog ciklusa koji je obilježio čitavo desetljeće televizije, nema boljeg podsjetnika na sve odnose, zakulisne igre i likove koji će nam ‘još trebati’, a s obzirom na njihov broj i ambiciozan scenarij, ponešto naizgled nevažno nije teško zaboraviti ili previdjeti. Uostalom, čak i da ste gorljivi Game of Thrones fan, koji sve to ima u malom prstu, radi se o ponajboljoj TV seriji svih vremena, dakle to vrijeme automatski će biti dobro utrošeno.

.

Za kojeg god od likova koji pucaju na prijestolje navijali, jedno je sigurno, velik dio njih kraj sezone neće dočekati živ. Iako su svi ljubitelji serijala već odavno trebali naviknuti na pokolj lica koje je volio, internet će ponovno goriti svakim novim umorstvom. Razumljivo, rijetko koje likove pratimo ovoliko dugo i čekamo razriješenje sage koja bi u principu mogla otići u bilo kojem smjeru. Čak je i snimljeno nekoliko raspleta, kako bi se producenti osigurali od curenja informacija i do posljednjeg trenutka uspjeli zadržati neizvjesnost među gledateljima. Toplo se nadamo da će tako i biti. Ranija curenja informacija i cijelih epizoda nisu donijele ništa pretjerano dobro, osim vjerojatno nešto slave onima koji su s materijalima izašli van prije službenog datuma emitiranja i otežali izbjegavanje spoilera poštenim ljudima.

Izuzev problema sa spoilerima, koji su svakome bar jednom u životu pokvarili doživljaj gledanja, kod Game of Thronesa je potrebna i mentalna priprema na ono što ćemo gledati. Generalni zaključak među fanovima serijala je kako je epizode uvijek bolje gledati u društvu, spreman na najgori scenarij i tablete za smirenje. Nekima pomaže klađenje na ishod epizode, prolaženje kroz nekoliko mogućih scenarija i twistova, odnosno tzv. ništa-nas-ne-smije-iznenaditi taktika. Treći se kunu u jogu, meditaciju i pronalaženje unutarnjeg mira, a četvrti u iće i piće te gledanje u potpuno comfy okolini.

Game Of Thrones Sausage GIF - Find & Share on GIPHY

Naša mala preporuka, iza koje stoji i Ramsay Bolton, je svakako izbjegavanje hot dogova. Imajte na umu da ste preživjeli Red Wedding, smrt Neda Starka i Hodora i da je sve ovo samo serija. Ali kakva, je*ote!

TAGOVIGame of Thrones GOT hbo hit serija Igra prijestolja pb serije

Komentiraj