Film i TV

mowže!

Aside Banners

Kakvi glumci! Prvi pogled na još jednu igranu ekranizaciju Knjige o džungli

Piše , Objavljeno

Rudyard Kipling je odradio stelarni posao s Knjigom o džungli, romanom koji je s razlogom uvršten u lektire diljem svijeta, ali popularnost najviše duguje Disneyevoj animiranoj ekranizaciji iz 1967. godine. Otada nema klinca koji nije čuo za Mowglija i njegovu družbu iz džungle.

I onda se prije par godina pojavila priča kako ćemo gledati igranu verziju ovog fantastičnog djela i jauknuli smo kako je u pitanju samo izvlačenje novca temeljeno na već poznatim pričama. Onda smo čuli da će osim jedne igrane verzije Jona Favreau izaći i igrana verzija sad već legendarnog Andyja Serkisa, glasa i tijela iza Golluma i brojnih drugih motion captured likova. Jauknuli smo i drugi put.

Što se otad dogodilo? Favreau je izbacio svoju verziju, njome smo bili ugodno iznenađeni i odlučili smo da ćemo i Serkisovoj verziji dati šansu, pogotovo zato što nam je obećana mračnija verzija poznatog djela.

I evo ga. Prvi trailer za film koji se zove Mowgli (jer bi bilo prezbunjujuće da je i ovo Knjiga o džungli)…

.

Glumačka postava je nevjerojatna – Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Naomie Harris, Freida Pinto, Tom Hollander, Andy Serkis… Sve vrhunski glumci, ali i vrhunski i prepoznatljivi glasovi. Kad ti mudra Bagheera prozbori glasom Christiana Balea, ima da preispitaš cijeli svoj život do te točke.

Priču znaš – klinac, odgojili ga vukovi, Shere Khan ga želi pojesti, medvjed i crna pantera (ne T’Challa nego Bagheera) ne dozvoljavaju. Moramo priznati da nam je CGI malo čudnovat, likovi nam nisu “pitki” kao u verziji iz 2016. godine – ali možda je to namjerno slučaj kako bi film poprimio vlastiti vizualni jezik i stil.

Film izlazi 19. listopada i idemo ga gledati na najvećem ekranu.

TAGOVIandy serkis disney film jungle book knjiga o džungli mowgli

Komentiraj