Film i TV

Aside Banners

Kineski superjunak Pancake Man osvaja svijet?

Osvaja svijet? Spašava svijet? Tako nešto.

Piše , Objavljeno

Kinesko tržište se po zaradi na kino blagajnama svaki mjesec natječe s američkim. Ako ste mislili da su američki filmovi u top 5 filmova na kineskom box officeu, grdno se varate. Većina filmova s najvećom zaradom su domaća ostvarenja, uz poneki hollywoodski megahit.

Prošli tjedan u kineskim kinima se pojavio film Pancake Man koji je pokorio tamošnji box office. Pancake Man je parodija superjunačkog žanra, a nakon uspješnog starta u Kini, film će biti prikazan i u sjevernoameričkim, australskim i novozelandskim kinima.

Screenshot_13

Osoba odgovorna za nastanak Pancake Mana je scenarist, redatelj i glumac Da Peng, poznat u Kini po svom showu koji nalikuje Saturday Night Live. Kad kažemo “nalikuje”, naravno da ne nalikuje, ali tako je najlakše približiti koncept sketch comedy showa.

Čovjek Palačinka je siromašan prodavač palačinki koji iznenada dobije nevjerojatne super moći zahvaljujući palačinkama koje prodaje. Ugriz pauka, vojni eksperimenti, udar munje, mutacija – postoji li bolji način od palačinki za dobiti superjunačke moći? Previše detalja o filmu nismo iskopali, ali smo sigurni da želimo vidjeti. Najveći razlog (kao da svi dosad nisu dovoljni)? Glavni negativac u filmu je nitko drugi nego Jean-Claude Van Damme.

JCVD

Film je zaradio 69 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja, a budžet čitavog ostvarenja je iznosio 13 milijuna dolara.

Bacite pogled na trailer, sve ćete razumijeti kao i mi (jer smo fluentni u mandarinskom), a i vidjet ćete kostim ovog nesvakidašnjeg superjunaka.

TAGOVIbatman DC jean claude van damme marvel pancake man s spiderman strip superjunak superman

Komentiraj