Film i TV

sniff sniff

Aside Banners

Kokainski medvjed nanjušio pare u kinima, Ant-Man 3 zaronio

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Nismo uopće vjerovali kako će Cocaine Bear biti konkurencija Ant-Manu 3. I financijski ni nije jer je iza Marvelovih ostvarenja ipak ogromna mašinerija, ali Cocaine Bear je zaradio impresivnih 23 milijuna dolara. Ova horor-komedija je tako nadmašila očekivanja.

A Ant-Man 3? Film je i dalje na prvom mjestu zarade u sjeverno američkim kinima, ali nakon ogromnog otvaranja o 106 milijuna dolara, u drugom vikendu je zaradio svega 32.2 milijuna dolara što je pad od čak 69 posto. Reakcije publike i kritike su itekako odigrale ulogu u smanjenju interesa kod onih koji još nisu stigli pogledati film.

Ant-Man roni (Izvor fotografije: Youtube Screenshot)

Ovo je najveći pad za Marvelov film. Thor: Love and Thunder je zaronio 67 posto, Black Widow 67.8 posto, a Eternalsi 62 posto. Primjetit ćete kako su u pitanju svi noviji Marvelovi filmovi. Nešto je trulo u MCU-u.

Svijetla točka prošlog vikenda je svakako spomenuti Cocaine Bear koji je s budžetom od tridesetak milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja već zaradio 28.4 milijuna dolara globalno. Nema sumnje kako će film vratiti uloženo, a možda je ovo početak nove franšize životinja na kokainu. Redateljica Elizabeth Banks je jednom spomenula kako bi mogla odraditi i Kokainskog morskog psa. Mi smo za!

U kina je stigao i vjerski film Jesus Revolution s Kelseyjem Grammerom u jednoj od glavnih uloga. Zaradio je pristojnih 15.5 milijuna dolara iza kojeg stoje Kingdom Story Company i Lionsgate. Lionsgate je pronašao dobar poslovni model za plasiranje ovakvih filmova entuzijastičnoj i religioznoj publici. Film je već vratio uloženih 15 milijuna dolara, a u idućim tjednima bi mogao i trebao dodatno zaraditi.

Na četvrtom mjestu je Avatar 2, a na petom Puss in Boots: The Last Wish koji se već mjesecima ne daju izbaciti iz prvih pet filmova na listi zarade.

Narednih tjedana bi moglo biti zanimljivo. Stiže Creed III s Michaelom B. Jordanom u glavnoj ulozi, ali i redateljskom stolcu, nakon toga ćemo dobiti i Scream VI, Shazam: Fury of the Gods te John Wick: Chapter 4. Neloše za ljubitelje mainstreama. Što smo definitivno mi!

TAGOVIblockbuster box office film film 2023 filmska zarada vikend kino report