Film i TV

wow!

Aside Banners

Kome treba Netflix kad besplatno možeš gledati VHS filmove na Internet Archive? Pokemoni, Lion King, MASH i još puno toga

Piše , Objavljeno

The Internet Archive je mjesto na internetu koje teži očuvanju kulture prošlosti. Osim starih verzija web-stranica, tu su besplatni filmovi, knjige, softver i glazba, ali ono što nas je danas zakačilo je The VHS Vault, mjesto na kojem su digitalizirane VHS snimke – a može se pronaći puno toga što će triggerati nostalgiju. Više od 20 tisuća snimki. Auf.

Dovoljno nam je bilo da ugledamo nekoliko sezona MASH-a, VHS rip Lion Kinga s reklamama za Aristocats prije samog filma.

Ako ste odrasli u devedesetima, ovo bi vas moglo okupirati satima. Pogotovo kad otkriješ naslov koji se zove – VHS TAPE #93. Znatiželja je jaka.

Čak i neke stvari za koje nismo znali jer smo bili premali, ali smo kasnije naučili o devedesetima. Kao npr. ovaj hit vodič kroz Windows 95 gdje su nam domaćini Jennifer Aniston i Matthew Perry koji su izabrali pozamašan ček na vrhuncu svoje Friends slave.

Toy Story 2? Power Rangers in Space? Tiny Toons od sat i po vremena? Pokemon the Movie? Čak i Mister Rogers’ Neighborhood je gore, dječja emisija koju od milja zovemo “američki Branko Kockica” za koju nas je zaintrigirao dokumentarac o Mr. Rogersu, baš kao i biopic s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi.

Osim streamanja, sve možeš i downloadati. Kvaliteta je takva kakva je zato što je VHS uistinu bio inferioran format za reprodukciju videa i zvuka, ali to nam nije smetalo kad smo bili klinci pa zašto bi nam smetalo sada?

Sate možeš provesti ovdje i proživljavati opet vlastito djetinjstvo. Ovakve stvari nemaju cijenu, zato i jesu besplatne. Hvala The Internet Archive, radite fantastičnu stvar. Posjeti The VHS Vault i ubij koji dan.

TAGOVIdjeca devedesetih internet archive streaming vhs video videos