Film i TV

Aside Banners

Kritičari su progovorili o Snyderovoj verziji Justice Leaguea. Evo što misle

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Mislili smo da ovaj dan nikad neće doći, ali Snyder Cut Justice Leaguea stiže u četvrtak. Kritičari su već dobili priliku pogledati film i ocjene su većinom pozitivne. Čak se bojimo da su i pretjerane. Vidjet ćemo na svoje oči ovoga četvrtka što je Zack Snyder uspio skuhati i je li njegova vizija ostvarena.

.

Whedon je zabrljao, nitko mu se to nije usudio reći

Joss Whedon je preuzeo uzde za Justice League nakon što je Snyder odlučio napustiti projekt nakon tragične smrti svoje kćeri, a fanovi nisu oduševljeni konačnim proizvodom zbog neujednačenog tona filma, jadnog zlikovca i još masu ostalih problema. Rotten Tomatoes je filmu dodijelio mizernu ocjenu od 40 posto – a Justice Leaguea je trebao biti kruna DC-jevom proširenog filmskog svemira. Ispao ćorak.

Priča se da je Joss Whedon bio frustriran na setu, da je zlostavljao kolege, da je htio opravdati svoj rad na nešto lošijem nastavku Avengersa – Age of Ultron. Dianu je zvao Natasha. Salty lik. Čak je Ray Fisher, glumac koji je utjelovio Cyborga iznio optužbe o Whedonovom ophođenju na setu.

Nije ni čudo što je završni proizvod tako – meh. Uvijek ćemo na tu Whedonovu verziju iz 2017. imati istu reakciju “meh”.

Snyder je dobio priliku završiti (ne)završeno

Očito je da Snyder nije imao težak zadatak kako bi nadmašio verziju filma koje nije bio dio, a HBO mu je odlučio dati milijune kako bi svoju bebicu pretvorio u stvaran i savršeno funkcionalan projekt. Pričalo se dugo o Snyder Cutu, ali je bilo puno grubih scena, čak i onih samo s green-screenom, bez odrađenih efekata.

Nije htio takav film pustiti van. Zato je na Snyder Cutu radio besplatno. Stvarno je passion projekt u pitanju. I čini se da je Snyder pobijedio. Barem ako je suditi prema reakcijama kritičara. Nadmašio je Whedonovu verziju i prve reakcije su mu dale ocjenu od 73 posto.

A što kritičari kažu?

Pročitalo smo puno toga, a ovo je kratka verzija. Oduševljeni su. Neki tvrde da je ovo najbolji film u DC-jevom svemiru, neki su čak otišli toliko daleko da tvrde kako je ovo najbolji superjunački film ikad. Svi likovi su dobili dovoljnu količinu pažnje, Snyderovog zaštitnog znaka ima poprilično i on se naziva “slow-motion efektom”. Flash još uvijek čudno trči, a zlikovci su bad-ass.

Soundtrack je pohvaljen, Junkie XL je odradio dobar posao. Morat ćemo ga provjeriti čim postane dostupan za stream, mogao bi biti savršen materijal za teretanu.

Draga nam Grace Randolph je tvitnula ovo ispod, a OVDJE možeš pogledati njezinu 20-minutnu recenziju BEZ SPOILERA.

Najviše nas je oduševio thread Seana O’Connella koji piše za CinemaBlend, koji se borio da Snyder Cut izađe i koji je čak napisao i knjigu o čitavoj situaciji. Rekao je sve što nam treba da još napetije iščekujemo dan premijere.

Svjetska premijera filma Zack Snyder’s Justice League bit će 18. ožujka kada film ekskluzivno stiže u HBO GO ponudu, istovremeno s premijerom u SAD-u.

TAGOVIJustice League snyder cut Zack Snyder