Film i TV

idesh! preporuka

Aside Banners

Legit – pravovaljana nova serija na koju ćete se lako navući

Piše , Objavljeno

Ovo nije Louie ili Seinfeld- Legit je skoro-pa-posve istinita priča o komičaru koji je postao uspješan, te mu sada jedino preostaje da postane bolja osoba.

LegitLegit je nova humoristična serija na FX-u, u kojoj australski komičar Jim Jefferies predstavlja dogodovštine iz svog života. Ne, ovo nije Louie ili Seinfeld – Jefferies ima originalan opus baziran na pesimističnim anegdotama, a Legit je skoro-pa-posve istinita priča o komičaru koji je postao uspješan, te mu sada jedino preostaje da postane bolja osoba. Bez brige, ovdje nema patetike, samo životna istina i komedija, a ako volite Always Sunny in Philadelphia, Legit bi mogla biti serija za vas.

Jim Jefferies spada u pod-grupu pesimističnih komičara, čiji stand-up nastup nije baziran na kratkim pričama koje završavaju mega šalom, već je baziran na prepričavanju stvarnih događaja, često s beznadnim ali smiješnim završetkom. Kako su godine prolazile, Jefferies je postajao sve uspješniji, imao je novca za kurve i kokain svaku večer, i kako sam priznaje, nije bio baš dobar čovjek i nije se štedio. Bio je uvjeren kako su veliki honorari koje zarađuje dovoljan dokaz uspješnosti, te da se dokazao u svijetu show businessa, da je postao ‘legitiman’. Od tu i naziv serije, a i korijen Jefferiesovog glavnog problema – njegova obitelj i dalje nije smatrala da se dokazao kao uspješan komičar, jer se nije popravio kao osoba. Tu dolazimo do prekretnice na kojoj je i bazirana ova serija.

Jim ima prijatelja Billyja. Billy pati od muskularne distrofije, ne izlazi iz bolničkog kreveta, jedva može micati vratom i prstima. Koliki god Jim bio seronja, voli Billyja, i kad ga ovaj zamoli da ga izvuče iz kreveta i odvede ‘na kurve’ – jer je djevac od 32 godine – Jim učini što bi svaki dobar prijatelj učinio, pomogne Billyju da pobjegne iz bolnice i odvede ga na kupovni muf. Na tom putu nisu sami, jer tu je Steve, Billyjev ćelavi šmokljanski brat kojem i samom treba pomoć u otkrivanju svih čari života.

Dok Jefferies glumi samoga sebe, Billyja glumi DJ Qualls, a zbog njegove ekstra mršave fizionomije i specifičnog lica, gledatelje bez problema uvjeri da je doista bolestan. DJ Qualls je onaj koštunjavi lik iz Road Tripa, i da, u seriji relativno brzo spomenu da Billy izgleda kao ‘onaj lik iz Road Tripa’. Već na početku serije, Jim, Steve i Billy odlaze na svoj prvi ‘road trip’ u kupleraj, a prostitutke koje su se premišljale oko toga hoće li Billyja uzeti kao mušteriju uskoro bivaju oduševljene njegovim gigantskim penisom. Iako paraliziran, Billy ima sposobnost micanja pitona, tako da potraga za prijateljicama noći nije uzaludna. To je tek početak, jer spletom okolnosti Billy biva deložiran iz bolnice, ali zato ima novi dom – kod Jima.

Billy zahtjeva cjelodnevnu brigu, ali Jim veoma brzo shvaća prednosti suživota sa njim: svi će misliti kako je odličan, požrtvovan prijatelj, a žene će se toliko diviti njegovoj hrabrosti i humanosti, da će gaćice same padati o tlo.

Legit ima čvrste temelje u neprimjerenom humoru, a osim Always Sunny in Philadelphia i Louiea, tu je i manja doza Curb Your Enthusiasm i Bored to Death; ali prije svega, ova serija je zapravo rekonstrukcija priča koje Jefferies koristi u svojim komičarskim nastupima, a te su priče stvarni događaji. Ako ste željni grube komedije koja se ne obazire na to koliko i koga vrijeđa, postoje visoke šanse da ćete se navući na Legit.

TAGOVIJim Jefferies komedija legit serija

Komentiraj