Film i TV

Golf na filmu

Aside Banners

Leonardo DiCaprio otkupio prava za film o Volkswagenovom ekološkom skandalu

Piše , Objavljeno

Kada Leonardo DiCaprio ne partija s desecima manekenki, on je ekološki osviještena hollywoodska zvijezda, a novim potezom je to i dokazao.

Leonardo DiCaprio partying with a bevy of bikini-clad beauties In St. Barth on NYE

Ljubitelj prirode, nema šta

Osim što je potpisao ugovor s Netflixom i obvezao se na produciranje serije dokumentaraca ekološke tematike, otkupio je i prava na knjigu o Volkswagen skandalu.

DiCapriova producentska kompanija Appian Way je otkupila prava na…pazi sad…prijedlog za knjigu. Izdavačka kuća je autoru dala “šesteroznamenkasti iznos” za Volkswagen skandal koji je potresao čitavu njemačku, ali i svjetsku automobilsku industriju. Autor knjige je New York Timesov novinar Jack Ewing, a knjiga će se fokusirati na današnju “više, bolje, brže” filozofiju koja je uzrokovala jednu od najvećih prijevara u korporativnoj povijesti. I tako… Hollywood prosipa novce za knjigu koja nije gotova o skandalu koji još nije završen. No razumijemo Lea, bolje sad otkupiti prava po nižoj cijeni nego kad postane New York Times bestseller. Ovako nije imao konkurencije. Mediji već tepaju projektu nazivima poput “Wolf of Wolfsburg“.

the wolf of wall street

Novac i skandali

Hoće li DiCaprio glumiti u filmu? Nitko ne zna. Film je još uvijek u ranoj fazi i nema niti scenarista niti redatelja niti glumačku postavu. Mi bismo htjeli vidjeti Vin Diesela u nekoj ozbiljnoj ulozi u filmu o prijevari s dizel automobilima. Znamo da on to može.

O čemu se radi?

Bez obzira na to posjedujete li automobil ili ne, moguće je da ste čuli o VW skandalu.

Izvor fotke: Wikimedia Commons

Izvor fotke: Wikimedia Commons

Volskwagen je u prvoj polovici ove godine napokon skinuo Toyotu s trona i postao je proizvođač s najviše prodanih automobila, ali onda se dogodio skandal gargantuanskih razmjera.

Volkswagen je priznao kako je 11 milijuna dizel vozila diljem svijeta programirano kako bi pobijedili test za štetnost ispušnih plinova, a ispostavilo se da su emitirali 40 puta više štetnih plinova prilikom svakodnevne vožnje. VW će morati izdvojiti oko 6.5 milijardi eura za povlačenje i popravak tih automobila, a proces će biti gotov tek krajem 2016. godine.

Financijsko vijeće američkog senata istražuje jesu li VW i kupci dizelaša imali koristi od državnog sufinanciranja naizgled ekoloških automobila u vrijednosti 50 milijuna dolara. Vrijednost Volkswagenovih dionica je pala za trećinu. Moramo li naglašavati koliko je to loše? Još uvijek postoji šansa da VW plati ogromnu kaznu Agenciji za zaštitu okoliša koja bi mogla iznositi čak 18 milijardi dolara!

Ugled stvaran desetljećima je uništen. Izvor fotke: Wikimedia Commons

Ugled stvaran desetljećima je uništen. Izvor fotke: Wikimedia Commons

Inače nas filmovi o korporativnim skandalima ne zanimaju previše, ali ovo bi moglo biti dobro. Pogotovo ako nas poslušaju i uzmu Vin Diesela.

TAGOVIautomobili film hollywood leonardo dicaprio skandal volkswagen

Komentiraj