Film i TV

akiraaaaaa

Aside Banners

Leonardo DiCaprio producira igrani remake legendarnog animea – Akira!

Piše , Objavljeno

Igrana adaptacija Akire će ugledati svjetlo dana. A kako i ne bi kad su za produkciju filma zakačeni Leonardo DiCaprio i Katsuhiro Otomo, a režiju će potpisati Taika Waititi.

O potencijalu ovog djela ne moramo ni pričati, sumnjamo da ovakvom timu može ispasti lopta kao što se dogodilo prije nekoliko godina s igranom adaptacijom također legendarnog anime filma Ghost in the Shell.

Neke stvari su i promijenjene u odnosu na original i hardcore fanovi će bacati hejt, ali ni ne želimo gledati identičan film samo u drukčijoj formi.

Ovako izgleda sinopsis igranog Akire:

Kad vojska otkrije telekinetičke moći jednog mladića, odluče ga pretvoriti u superoružje. Njegov brat ga mora spasiti prije nego Manhattan bude uništen njegovim moćima.

Kaneda je vlasnik bara na Neo-Manhattanu. Brata Tetsua mu otimaju Vladini agenti koje vodi Pukovnik. U očajničkom pokušaju da vrati brata, Kaneda se pridružuje Ky Reed i njezinom podzemnom pokretu koji pokušava otkriti što se zapravo dogodilo prije 30 godina s New Yorkom.

Ova verzija priče se događa na Neo-Manhattanu, umjesto u Neo-Tokyju. Već dugo znamo za ovu promjenu, ali nekima sigurno neće sjesti. U ovoj priči su Kaneda i Tetsuo braća umjesto najbolji prijatelji, a Kaneda je vlasnika bara umjesto vođa bajkerske bande. Također, u originalu ne postoji lik nazvan Ky Reed koja je ovdje vođa pobunjeničke frakcije.

Taika Waititi je rekao da će za glavne uloge castati mlade Azijate, usprkos promjeni mjesta radnje. Također je rekao kako ne želi adaptirati film već knjige – kojih postoji šest i koje su ogromne.

“Akira je jedan od mojih omiljenih filmova, mama me odvela gledati ga kad sam imao 13 godina i promijenio mi je život.”

Čini se da Waititi zna što radi.

.

TAGOVIakira anime leonardo dicaprio

Komentiraj