Film i TV

za ubit vrijeme

Aside Banners

Vrućih sedam ljetnih videa za besplatno online gledanje

Provjerite ovih sedam videa, po jedan za svaki vrući dan u ljetnom tjednu. Zaboravljene serije i filmovi, dokumentarci, novi YouTube kanali, sve besplatno i dostupno odmah.

Piše , Objavljeno

Dugo toplo, prevruće ljeto, razdoblje je kada se kazaljke sata sporije miču, i odjednom imate više slobodnog vremena nego što ste očekivali. Sretnici idu na more ili imaju kakav slatkovodni centar hlađenja, ali dobar dio ljeta provede se pred TV ekranom ili monitorom. Ako ste raspoloženi za buljenje, treba vam kvalitetan izbor serija ili filmova, selekcija online videa može pomoći da se pravilno opustite podno ventilatora ili klima uređaja.

The Ratings Game

Ako ste se ikad pitali kako to da je Danny DeVito htio gostovati u It’s Always Sunny in Philadelphia, i odmah nakon gostovanja postao stalni član glumačke postave te crnohumorne serije, onda biste trebali pogledati ovaj film.
The Ratings Game je TV komedija iz 1984., režirao ju je DeVito, a u glavnim ulogama su on i njegova supruga Rhea Pearlman, poznata kao sarkastična konobarica iz Kafića uzdravlje.
Radnja? Vic DeSalvo (DeVito) je dobronamjerni mafiozo iz New Jerseya, koji odlazi u Los Angeles sa snovima o karijeri televizijskog producenta, međutim, njegov glavni problem jest da su sve TV serije koje želi prodati totalno sranje. Ipak, uz malo mudrosti i spretnog varanja, DeSalvo prodaje nekoliko serija i postiže veliku gledanost. Ovaj satiričan prikaz TV industrije nije nagrizao zub vremena, i garantira opuštanje i nostalgiju za osamdesetima.

Mortal Kombat:Legacy

YouTube kanal Machinimia nudi tonu kvalitetnog materijala u vlastitoj produkciji, a jedan od najvećih dragulja njihove ponude jest seija Mortal Kombat:Legacy. Prvotno je bila riječ o kratkometražnom filmu koji je služio za prikupljanje investitora u novi Mortal Kombat film, ali kasnije se to razvilo u nešto mnogo kvalitetnije, a to je ovaj Mortal Kombat serijal. Ako ste ljubitelj ovog serijala video igara, ako znate da je Christopher Lambert bio Raiden u filmu, onda provjerite ovu seriju, jer je daleko bolja od bilo koje druge ekranizacije Mortal Kombata.

Comic Book Superheroes Unmasked

History Channel je producirao ovaj izvrstan dokumentarac o povijesti stripovskih superheroja. Od samih početaka prije Drugog svjetskog rata i klasičnih junaka ‘staroga doba’, preko DC-a i Marvela, do anti-junaka modernog vremena.
Stan Lee i brojni drugi poznati strip autori govore o značenju superheroja u popularnoj kulturi, kako su se razvijali, te kakvu ulogu imaju u ljudskom društvu.

Brave New World

Ova BBC-jeva produkcija iz 1980. ekranizacija je ‘Vrlog novog svijeta’ Aldousa Huxleya, u trajanju od preko tri sata, prebačena na YouTube direktno sa VHS-a, skupa s tragovima istrošene trake na početku.
Huxley je napisao roman Brave New World 1932. godine, a njegova jednako satirična koliko i stravična vizija budućnosti postala je temelj futurologije. U 26. stoljeću, svijet je ujedinjen pod jednom državom, ljudi su pod strogom društvenom kontrolom, populacija svijeta je ograničena na dvije milijarde, a djeca se ne rađaju, već stvaraju. Mračna je to vizija budućnosti, čija priča odjekuje i danas, u stvarnom životu.

Dark Angel (I Come in Peace)

Dolph Lundgren! Godina proizvodnje:1990. Znači, ovaj komad akcijskog zlata taman je zreo za potpuno gledateljsko uživanje.
Dolph je Jack Caine, tvrdokorni policajac odreda za poroke u Houstonu, koji igra po svojim pravilima. Za vrijeme tajnog zadatka, u lovu na glavnog narko bossa Victora Manninga, Caineov partner pogine (obavezna osveta!), a ono što slijedi je niz misterioznih smrti po Houstonu, gdje od predoziranja heroina umiru obični ljudi, a ne narkomani, i svi imaju iste čudne ožiljke na čelu. Caine sada mora raditi sa FBI agentom Lawrenceom Smithom, a njihov je zadatak je otkriti tko su kriminalci koji stoje iza niza ubojstava. Jedno je sigurno, ti kriminalci nisu ljudi. Plus, u popisu uloga možete naći imena Good Alien – Talec, Bad Alien – Azeck. Dovoljno razloga za gledanje.

My Best Friend’s Birthday

My Best Friend’s Birthday prvi je film Quentina Tarantina, doduše kratkometražni, snimljen 1987. godine. Mickey (Craig Hammam) ima rođendan, ali ostavila ga je cura, stoga je dužnost njegovog najboljeg prijatelja Clarencea (Quentin Tarantino) da organizira pravičan tulum. Provjerite kakav je Tarantino bio na početku karijere.

Sifl and Olly Show – četverostani maraton

Idealan predstavnik alternativnog humora sa ‘slacker’ pečatom devedesetih, Sifl and Olly su dvije lutke od čarapa koji vode emisiju, a emisija uključuje skečeve, intrvjue s ekscentričnim gostima (u jednoj epizodi intervjuiraju planet Mars), te originalne pjesme.
Autori ovog serijala su dvojica glazbenika, Lyam Lynch i Matt Crocco, a show se emitirao na MTV-u od 1997. do 1999. Sifl and Olly se i danas pojavljuju u sklopu emisije Lynchland, a to je podcast kojeg možete naći na Lynchovom službenom sajtu. Iako je kvaliteta ovog YouTube videa svega 240p, ono što dobijete su četiri sata Sifl and Olly Showa u komadu, a to može biti prekrasno psihodelično iskustvo.

TAGOVIbesplatno film video youtube

Komentiraj