Film i TV

ovo gledamo!

Aside Banners

Luck: HBO-ov novi konj za utrke

Luck je nova serija koja ove nedjelje kreće na američkom HBO-u, a samo dan kasnije na našem. S vrhunskom ekipom iza i ispred kamere načelu s velikim Dustinom Hoffmanom u glavnoj ulozi, gotovo da smo sigurni da im sreća i ne treba.

Piše , Objavljeno

HBO je u svojem drugom zlatnom dobu. Najuglednija i najmoćnija televizijska mreža oporavila se od kreativne suše koja je uslijedila nakon završetaka kvarteta sjajnih drama, Dva i pol metra pod zemljom, Deadwooda, Obitelji Soprano i Žice.
Teret HBO-ovog ugleda prešao je na nejaka pleća mormonske drame Big Love i soft-pornjave True Blood, koji imaju svoje vrline, ali mogu se sakriti pred spomenutom četvorkom. No, u kratkom roku od niti dvije godine, HBO je ponovo stvorio nekoliko serija koje trenutno rasturaju – Carstvo poroka, Igru prijestolja i podcijenjeni, ali vrlo specifični Treme.

Sreća - nova HBO serija

Sreća – nova HBO serija


Ove nedjelje, 29. siječnja, pridružuje im se Luck, iliti Sreća, po naški. Tematski, vrti se oko konjičkih utrka i kocke te Hoffmanovog lika, duboko upletenog u kriminalne poslove, koji u prvoj epizodi izlazi iz zatvora nakon trogodišnje kazne. Ako ste te “sreće” – ili dubljeg džepa – da ste pretplatnik domaćeg HBO-a, prvu epizodu možete pogledati odmah dan nakon, u ponedjeljak u 20:55 sati.

Sreći u velikim imenima

Sreća je prepuna impresivnih i poštovanja vrijednih imena. Dustin Hoffman u glavnoj je ulozi, dok su uz njega iskusni holivudski veterani Dennis Farina i Nick Nolte. Glavna kreativna snaga su David Milch, kao glavni scenarist i autor serije te Michael Mann, kao izvrni producent i redatelj pilota. Milcha možda ne znate po imenu, ali supotpisivanje i vođenje serija kao što su Njujorški plavci i Deadwood dovoljna su referenca. Mann je manje poznat kao televizijski autor (Poroci Miamija u 80-ima), a više kao filmski redatelj filmova kao što su Posljednji Mohikanac, Vrućina i Probuđena savjest.

Kao i sve ostale HBO-ove serije, pilot Lucka (“sneak peek” je emitiran 11. prosinca) nagovještava mnogo, ali od gledatelja traži da bude strpljiv i pažljiv u prvim epizodama dok serija tek nastoji stvoriti svijet u kojem egzistira. No, ako ostvari samo pola ambicije i potencijala kojeg ima u “ljudskim resursima,” bit će to još jedna velika HBO-ova drama.

TAGOVIDavid Milch Dustin Hoffman hbo Luck Michael Mann Nick Nolte serija Sreća

Komentiraj