Film i TV

može

Aside Banners

Malo povijesti, malo fantasyja u novom traileru za Netflixovu seriju ‘Troy: Fall of a City’

Piše , Objavljeno

Nasilne povijesne sage ispunjene spletkama uvijek dobro prolaze u našim recenzijama rezerviranim za trosatne kave s prijateljima, čak i ako su u pitanju poludovršena smeća niske umjetničke vrijednosti.

Tko nas zna, zna da slinimo i za grčkom mitologijom. I ne, ta ljubav nije nastala SAMO zbog Xene, princeze ratnice u kožnom korzetu, već smo tu ljubav stekli i ranije. Ne možete nas kriviti što želimo gledati sve što ima veze s old-school Grcima.

Epska priča o Trojanskom ratu stiže na Netflix, po samoj kameri se vidi ciljani ton serije, a mi smo već pomalo napeti jer gutamo ovakve sadržaje više nego Oreo Milke.

Bili smo u srednjoj školi kada je izašla Troja Wolfganga Petersona s Brad Pittom i “našim” Ericom Banom u glavnim ulogama, ali film je bio toliko dosadan da se ni ne sjećamo ničeg. Ova Netflixova originalna serija bi mogla popraviti prosječnu ocjenu uprizorenja Homerove Ilijade.

.

Nešto seksa, nešto mačeva, nešto krađe fora od Game of Thronesa – mi smo okej s apsolutno svim navedenim.

Serija je već prikazana na BBC Oneu, ali će dobiti Netflix Originals tretman – što znači, potpuno novu publiku. Čak ni mi, kronični gutači serija, još nismo dali šansu ovom čudu, ali sada postoji šansa da će ju svi gledati pa moramo biti u toku.

Serija ima samo šest epizoda, sasvim dovoljno da čitav dan potrošiš na spletke vezane za Spartance i Trojance. Netflix premijeru će serija doživjeti 6. travnja, ali ako malo pronjuškaš – možda bi se mogla pronaći koja BBC verzija.

TAGOVIbbc fantasy Game of Thrones Netflix saga serije troy

Komentiraj