Film i TV

CGI de niro

Aside Banners

Martin Scorsese će digitalno pomladiti Roberta De Nira za novi film o mafijaškom ubojici

Piše , Objavljeno

Martin Scorsese i Robert De Niro snimaju novi film i to o mafijaškom ubojici Franku “The Irishman” Sheeranu koji je ubio 25 ljudi, a navodi se da je bio upetljan i u slavni nestanak vođe sindikata Jimmy Hoffe.

Hoffa je nestao 1975. godine, a Sheerana će prikazati kroz brojna desetljeća. Svima nam je jasno da De Niro nije više u cvijetu mladosti, a radnja filma će se odvijati kroz jako dugačak period. Za razliku od dosadašnjih ustaljenih metoda pomlađivanja uz pomoć make-upa, proteza ili upotrebe drugog glumca (sjetite se Loopera) – Scorsese navodno planira digitalno pomladiti De Nira. Nakon Brzih i žestokih 7 gdje su digitalno vratili u život Paul Walkera znamo da je sve moguće i da rezultati neće biti loši. Ili – ako ništa drugo, neće biti loši kao sekvenca u Grudge Matchu gdje se “mladi” Stallone i De Niro bore.

Scenarij je napisan prema knjizi I Heard You Paint Houses autora Charlesa Brandta, napisao ga je Steve Zaillian koji je već osvojio Oscara za scenarij (Schindlerova lista) pa nemamo razloga sumnjati u kvalitetu ovog filma.

Producent filma Gaston Pavlovich je izjavio sljedeće:

Ne koristimo proteze ni šminku, zahvaljujući tehnologiji možemo proći kroz različite godine bez proteze. Napravilo smo nekoliko testova i izgleda nevjerojatno. Mogli smo snimiti Boba i napraviti scenu, a zatim smo pregledali kako izgleda s 20, 40, 60 i veselimo se tome. Zamislite da vidite De Nira onako kako je izgledao tijekom drugog dijela Kuma, tako ćemo ga vidjeti opet.

Spominjala se slična opcija i za Al Pacina i Joe Pescija koji su također uključeni u ovaj film. Pa ovo će biti vrhunsko ostvarenje, sudeći samo prema ljudima uključenim u projekt.

Znači li ovo da će neki glumci imati vječne karijere i da će stvarnost postati ono što smo vidjeli u nagrađivanom indie animiranom filmu Kongres gdje Robin Wright snimi svoje tijelo i pokrete pa se njezin lik koristi u svim mogućim filmovima?

Iako nam se ta ideja čini nevjerojatnom, još uvijek nismo sigurni što mislimo o njoj. Ideja da vječno gledamo Denzela ili Anthony Hopkinsa nam se čini odličnom, ali što onda s mladim talentima koji se pojavljuju iz godine u godinu?

TAGOVICGI film Martin Scorsese robert de niro

Komentiraj