Film i TV

Aside Banners

Marvel se vratio u formu – barem financijski. Black Widow ruši pandemične rekorde

Piše , Objavljeno

Izvor: Marvel Studios

Black Widow je na vrhu.

Posljednje Marvelovo ostvarenje je na američkim blagajnama utržilo 80 milijuna dolara, što je uvjerljivo najviše za ijedan film pušten u distribuciju nakon globalne pandemije.

Dosad je taj rekord držao F9 (ili po naški Brzi i žestoki 9) sa 70 milijuna dolara za premijerni vikend, ali Black Widow se brzo i učinkovito obračunala s familijom Vina Diesela.

Ovaj učinak Crne udovice je još veći ako uzmemo u obzir da je film u isto vrijeme išao i na Disney+ gdje su čitave familije mogle gledati film za cijenu od 30 dolara. Na Disney+ usluzi je film zaradio dodatnih 60 milijuna dolara. Dosad Disney nije dijelio svoju zaradu sa streaming servisa s javnosti, ali evo – ovaj put su nas odlučili počastiti. Vjerojatno su ponosni.

Na međunarodnom tržištu film je zaradio još 78 milijuna dolara što će reći – MCU se vratio na velika vrata.

Ovo je nevjerojatan uspjeh, pogotovo kad skužiš da je film odgađan nekoliko puta. Prvi datum premijere je bio postavljen za svibanj 2020. godine, ali svi znamo što nas je tada snašlo.

Ako vas zanima naša recenzija Black Widowa, možete ju pročitati ovdje.

Na drugo mjesto je pao F9, sa zaradom od 10.9 milijuna dolara u svom četvrtom tjednu prikazivanja. Globalna ukupna zarada je 541.8 milijuna dolara što je sasvim lijepa svota za deseto poglavlje najbrže obiteljske sage.

F9 je Universalov film, a Universalova ostvarenja se nalaze i na trećem i četvrtom mjestu. Animirani film The Boss Baby: Family Business je na trećem mjestu sa zaradom od 8.7 milijuna dolara, a na četvrtom je The Forever Purge s novih 6.7 milijuna dolara zarade. Purge franšiza također ne posustaje – iako smo mi davno odustali od praćenja razvoja događaja u tom svemiru.

Na petom mjestu se kandžama još uvijek drži A Quiet Place part II s 3 milijuna dolara zarade u sedmom vikendu prikazivanja. Globalna zarada je 279 milijuna dolara, a već znamo da ćemo dobiti i spin-off.

Ovog tjedna u kina diljem svijeta stiže Space Jam: A New Legacy koji bi mogao s vrha skinuti Scarlett Johansson i njezino superjunačko špijunsko društvo.

TAGOVIBlack Widow box office fast and furious film filmska zarada kino vikend kino report