Film i TV

teku radosnice

Aside Banners

Marvelov Black Panther se nije ni pojavio u kinima, a već ruši rekorde!

Piše , Objavljeno

Gotovo! Sviraj kraj!

Marvelova filmska ostvarenja su pomaknula granice blockbustera, ali i onoga što jedan studio može ostvariti s franšizom. Iako ne volimo svaki njihov film (većina ih je mnjeh – to je taj stručni, kritičarski izraz), divno je gledati kako pažljivo pletu ogroman svemir – iako to ponekad ubija kreativnost i samostalnost filmova. I nema kraja. Niti će ga skoro biti. Čekamo dan kada ćemo pogledati zadnji Marvel Cinematic Universe film sa suzom u oku i kada ćemo sjediti i dalje u već osvjetljenom kinu, čekajući post-credit scene, a njih neće biti jer je sve gotovo.

Taj kraj se ne nazire skoro. Pogotovo ako pogledate što je Black Panther odradio iako se još nije ni pojavio u kinima. Premijera je u veljači, a taj mjesec se inače smatrao nimalo unosnim u filmskoj sezoni – no Marvel je i to promijenio. Također – veljača je i “Black History Month” pa je pohvalno što su release filma složili u to vrijeme.

U prva 24 sata online prodaje karata, Black Panther je pretprodao (to ti ono u pretprodaji kad kupiš) najviše karata ikad u povijest Marvel studija.

Black Panther će biti samo takav hit. Chadwick Boseman glumi glavnu ulogu, vidjet ćemo i Angelu Bassett, Andyja Serkisa, Michaela B. Jordana, Lupitu Nyongo… Sve. Ikad. Režiju potpisuje Ryan Coogler, jedan od kreativnijih mladih direktora koji svoju kreativnost uspijeva pretočiti u komercijalni uspjeh (Creed). Glazba moćna, efekti fini… Bit će dobro.

Evo i finalni trailer:

TAGOVIblack panther box office film marvel rekordi superjunaci

Komentiraj